Focaccia med rosmarin och oliver

RÖSTA PÅ RECEPTET (70)

(70)
2tim 30min

Focaccia är ett klassiskt italienskt bröd. I den här varianten med vår smaksatta olivolja med smak av provencal. Brödet toppas med oliver, havssalt och färsk rosmarin. Utmärkt att servera som tillbehör på buffen.

Ingredienser

bitar i långpanna
12 - 16
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Deg
25 g
jäst
5 dl
ljummet vatten, ca 36 grader
1 msk
salt
1 msk
honung
900 g
vetemjöl, ca 15 dl
Topping
1 kruka
färsk rosmarin
flingsalt

Gör så här

Lämna ett svar till Emma Olsson Avbryt svar

Sofie Bjertoft

Känns som om att 1 matsked salt är alldeles för mycket!!
Eller?

Emma Olsson

Hej Sofie,
För att degen ska kunna jäst behövs jäst och salt. Det är nämligen så att jäst äter salt och det är det som gör att degen sväller.
Hälsningar, Emma från Zeta

Inger

Kan man baka 1 dag före användandet? Bör man frysa brödet då?

Emma Olsson

Hej Inger,
Det går jättebra att baka brödet dagen innan. Antingen så fryser du in det eller så packar du brödet (ingen luft får finnas i packningen) och låter det stå framme tills servering.
Hälsningar, Emma från Zeta

Bli inspirerad av Zeta

Upptäck piadina - Ett bröd, oändliga möjligheter!

Snabblagat!

Ibland måste det går snabbt att laga mat. Recept klara under 30 minuter.

Recept under 30 min

Med anledning av Livsmedelsverkets test av olivoljor

läs mer

bönor & linser

Gott i grytor, sallad och röror. Här hittar du goda recept med bönor och linser.

Recept bönor & linser

Utemat & grilla

Följ oss på våra sociala kanaler

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.