Tomatchutney

Chutney på soltorkade tomater

En smakexplosion som passar utmärkt på ostbrickan tillsammans med en vällagrad parmesanost. Pinjenötterna tillför en härlig konsistensbrytning.

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Receptet ger ca 750 ml färdig chutney.

Låt tomaterna rinna av ordentligt i ett durkslag.  Skär dem i strimlor.

Skär äpplen i tärningar och hacka rödlöken.

Hetta upp olivolja i en kastrull och stek lök, ingefära och senapsfrön tills löken mjuknat. Lägg i tomaterna, äpplena och övriga ingredienser utom pinjenötter. Rör om på värme tills sockret löst sig.

Låt chutneyn puttra på låg temperatur i cirka 1 timme eller tills den tjocknat. Rör om då och då.

Rosta pinjenötterna i torr panna. Rör ner de rostade pinjenötterna när chutneyn är klar.

Häll upp på rena burkar medan den fortfarande är varm.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.