Potatis i ugn med aioli

Potatis i ugn med aioli

Frasig klyftpotatis med vitlöksaioli. Ett perfekt tillbehör till kött, fisk och fågel eller till en nygrillad burgare.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt
Klyftpotatis

Sätt på ugnen på 250 grader.

Koka upp en kastrull med vatten.

Skölj, skrubba och putsa potatisen fri från jord,  eventuella skador och mörka fläckar.

Skär i klyftor.

Förväll potatisklyftorna i 3 min och plocka sedan upp den och låt vattnet ånga av.

Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper.

Ringla över olivolja och salt.

Ugnsstek potatisen i ugnen ca 15-20 minuter.

Aioli

Se till att alla ingredienser har samma temperatur, det minskar risken för att aiolin ska skära sig.

Vispa ihop äggulan, vinäger och senap.

Häll försiktigt i oljan under vispning, först droppvis och sedan i en fin stråle.

Rör ner den krossade och finhackade vitlöken och smaka av med salt och peppar.

Om aiolin blir för tjock, späd med några droppar vatten.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.