Bakad rotselleri med pesto piccante och fetaost

RÖSTA PÅ RECEPTET (41)

(41)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

2tim 10min 7 ingredienser

Bakad rotselleri är gott som tillbehör till grillat, på buffén eller som en egen vegetarisk rätt.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
900 g
rotselleri
salt
1 frp
1 dl
hasselnötter

Gör så här

Tips!

Rotsellerin kan också glödbakas. Då läggs den direkt på grillens glöd och vänds regelbundet så att den blir jämnt bakadDen får en kraftigt kolad yta som tas bort innan den skärs upp – den inre delen är mjukt bakad och smakar fantastiskt.

Rotselleri som blir över är god att tärna till en sallad eller att mosa och breda på en bit bröd med lite olivolja och en nypa flingsalt.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (41)

(41)

Vad tycker du?

0 kommentarer

Italiensk söndagsmiddag

Ossobuco
Ossobuco
Ossobuco är klassiskt italienskt långkok på kalvlägg. Enligt tradition serveras rätten med med...
Ossobuco är klassiskt italienskt långkok på kalvlägg....
Saffransrisotto med pilgrimsmusslor och blåmusslor
Saffransrisotto med pilgrimsmusslor och blåmusslor
En lyxigare saffransrisotto med skaldjur och gremolata. Med pilgrimsmusslor och blåmusslor blir det...
En lyxigare saffransrisotto med skaldjur och gremolata....
Spaghetti alla puttanesca
Spaghetti alla puttanesca
Spaghetti puttanesca är en klassisk italiensk pastarätt med smakrika tomater, kapris, chili och...
Spaghetti puttanesca är en klassisk italiensk pastarätt...
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med krämig buffelmozzarella och tomatsås. Servera med olika tillbehör som salami, pesto...
Pizza med krämig buffelmozzarella och tomatsås. Servera...
Porchetta
Porchetta
Porchetta är fläskkarré fylld med väldoftande örter som vitlök, rosmarin och fänkål.
Porchetta är fläskkarré fylld med väldoftande örter...
Lasagne
Lasagne
Lasagne som smakar lika gott som i Italien. I en Lasagne al forno...
Lasagne som smakar lika gott som i...