Bakad rotselleri med pesto piccante och fetaost

RÖSTA PÅ RECEPTET (22)

(22)

RÖSTA PÅ RECEPTET (22)

(22)

Vad tycker du?

2tim 10min
Zeta 50 år
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Bakad rotselleri är gott som tillbehör till grillat, på buffén eller som en egen vegetarisk rätt.

Zeta 50 år
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
900 g
rotselleri
salt
1 frp
1 dl
hasselnötter

Gör så här

Tips!

Rotsellerin kan också glödbakas. Då läggs den direkt på grillens glöd och vänds regelbundet så att den blir jämnt bakadDen får en kraftigt kolad yta som tas bort innan den skärs upp – den inre delen är mjukt bakad och smakar fantastiskt.

Rotselleri som blir över är god att tärna till en sallad eller att mosa och breda på en bit bröd med lite olivolja och en nypa flingsalt.

0 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (22)

(22)
Tack!

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.