Friterad kapris

RÖSTA PÅ RECEPTET (128)

(128)

Vad tycker du?

10min 2 ingredienser

Små spröda friterade kapris som är goda att strö över en sallad eller använda som ett vegetariskt alternativ till pancetta.

Receptet är framtaget i samarbete med Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (128)

(128)

Vad tyckte du om receptet?

4 kommentarer

Rickard Björkman

Jag trodde inte man skulle fritera i olivolja, att oljan blir dålig av de höga temperaturerna och avger ämnen som inte är hälsosamma alls.

Anna Mellberg

Hej Rickard, det går alldeles utmärkt att steka eller fritera i olivolja. Men som med alla andra fetter så ska man inte använda en olja/fett som blivit bränd eller ryker- vilken sort det än är. Tyvärr är det en seglivat myt att olivolja inte lämpar sig för stekning eller fritering- tvärt om är det ett bra fett att använda i det varma köket. Läs gärna mer om olivolja under avsnittet ”Olivolja” här på Zeta.nu, där finn ett avsnitt om just stekning och fritering. Hälsningar från vännerna i Zetas provkök

Mai-Lis Hellenius

Gudagott, superenkelt, passar till allt! Och, kapris innehåller mycket höga halter av många olika antioxidanter, bl.a. polyfenoler. Riktigt bra för hälsan alltså!

Veckomeny november

Måndag Måndag
Måndag
Krämig kycklinggryta med citron och mascarpone
Krämig kycklinggryta med citron och mascarpone
Tisdag Tisdag
Tisdag
Linsgryta med tomat och fetaost
Linsgryta med tomat och fetaost
Onsdag Onsdag
Onsdag
Lasagne
Lasagne
Torsdag Torsdag
Torsdag
Mini Pinsa med pesto, burrata och pinjenötter
Mini Pinsa med pesto, burrata och pinjenötter