Recept från Zeta: Friterad kapris

Friterad kapris

Små spröda friterade kapris som är goda att strö över en sallad eller använda som ett vegetariskt alternativ till pancetta.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Låt kaprisen rinna av genom en sil.

Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna.

Testa genom att lägga i ett par kapris, börjar det bubbla och fräsa är det tillräckligt varmt.

Lägg i all kapris och rör om då och då, kaprisen ska koka i oljan.

Ta upp ett par kapris efter några minuter och lägg på ett hushållspapper blir de snabbt torra och krispiga är de klara.

Låt kaprisen rinna av på hushållspapper.

Salta något och servera i sallad eller som tillbehör till stekt fisk eller kött.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

Bli inspirerad av Zeta

Läs om våra goda nyheter 2017

Grilla gott!

Det är tillbehören, såserna och rörorna som gör skillnaden.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.