Friterad kapris
Vad tycker du?
Små spröda friterade kapris som är goda att strö över en sallad eller använda som ett vegetariskt alternativ till pancetta.
Receptet är framtaget av Zeta.
Små spröda friterade kapris som är goda att strö över en sallad eller använda som ett vegetariskt alternativ till pancetta.
Receptet är framtaget av Zeta.
Vad tyckte du om receptet?
RÖSTA PÅ RECEPTET (121)
(121)Vad tyckte du om receptet?
4 kommentarer
Rickard Björkman
Jag trodde inte man skulle fritera i olivolja, att oljan blir dålig av de höga temperaturerna och avger ämnen som inte är hälsosamma alls.
Anna Mellberg
Hej Rickard, det går alldeles utmärkt att steka eller fritera i olivolja. Men som med alla andra fetter så ska man inte använda en olja/fett som blivit bränd eller ryker- vilken sort det än är. Tyvärr är det en seglivat myt att olivolja inte lämpar sig för stekning eller fritering- tvärt om är det ett bra fett att använda i det varma köket. Läs gärna mer om olivolja under avsnittet ”Olivolja” här på Zeta.nu, där finn ett avsnitt om just stekning och fritering. Hälsningar från vännerna i Zetas provkök
Mai-Lis Hellenius
Gudagott, superenkelt, passar till allt! Och, kapris innehåller mycket höga halter av många olika antioxidanter, bl.a. polyfenoler. Riktigt bra för hälsan alltså!