Aubergine m panerad mozzarella

Auberginesallad med panerad mozzarella

Servera som tillbehör, förrätt eller som småplock. Mozzarellan blir härligt krämig med ett krispigt yttre!

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 1 aubergine, tunna skivor
  • Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Läs mer
  • Salt
  • 1 kvist färsk rosmarin, finhackad
  • 2 Zeta mozzarella
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1/2 dl pankoströbröd
  • 70 g ruccola
  • 1 kruka basilika
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Skär auberginen i tunna skivor (ca 1/2 cm).

Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna. Stek aubergineskivorna i omgångar tills den fått fin färg. Krydda med salt och rosmarin. Låt rinna av på lite hushållspapper.

Skär mozzarella i centimetertjocka skivor.

Häll vetemjöl på en tallrik, vispa upp ägget med lite salt i en djup tallrik och häll panko på en tredje tallrik. Vänd mozzarellan först i mjöl, sedan i ägg och slutligen i panko.

Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek mozzarellan tills den fått fin färg. Låt rinna av på hushållspapper.

Varva aubergine och mozzarella på ett fat. Toppa med ruccola och färsk basilika.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

Halloumi

Vill du veta mer om Zetas halloumi

Läs mer

Vinn resa till Italien!

Italienska pastarätter

I Italien är pasta vardagsmat.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.