Potatissallad med örtricotta

RÖSTA PÅ RECEPTET (40)

(40)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

25min 12 ingredienser

Potatissallad med krämig örtricotta som passar utmärkt till grillat.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
800 g
kokt kall potatis
150 g
lättkokta haricots verts
3 st
strimlade salladslökar
10 st
strimlade cocktailtomater
1 burk
1 kruka
hackade basilikablad
1/2 dl
hackad persilja
salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (40)

(40)

Vad tycker du?

2 kommentarer

Liselotte

Hej Hur mycket potatissallad beräknar man till en buffé? Tänkte ha marinerad kyckling, marinerad fläskfilé, några röror samt grönsaksallad också.

Anna Mellberg

Hej Liselotte! Jag tycker nog att du kan räkna med den mängd per person som receptet föreslår. Blir det över så är det ju en fantastisk rätt att äta dagarna efter. Jag föreslår att du inte lägger upp hela mängden från början, utan fyller på under serveringen. Då har du möjlighet att förvara den kallt längre och kan använda det som blir över dagarna efter. Lycka till önskar vännerna på Zeta

Sensommarvecka med italienska smaker

Måndag
Måndag
Frasig fetaost med sallad och picklad rödlök
Frasig fetaost med sallad och picklad rödlök
Tisdag
Tisdag
Sallad med kikärtor
Sallad med kikärtor
Onsdag
Onsdag
Snabb lasagne i stekpanna
Snabb lasagne i stekpanna
Torsdag
Torsdag
Lax i ugn med fetaost och oliver
Lax i ugn med fetaost och oliver
Fredag
Fredag
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Lördag
Lördag
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja