Potatissallad med örtricotta

RÖSTA PÅ RECEPTET (43)

(43)

Vad tycker du?

25min 12 ingredienser

Potatissallad med krämig örtricotta som passar utmärkt till grillat.

Receptet är framtaget i samarbete med Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
800 g
kokt kall potatis
150 g
lättkokta haricots verts
3 st
strimlade salladslökar
10 st
strimlade cocktailtomater
1 burk
1 kruka
hackade basilikablad
1/2 dl
hackad persilja
salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (43)

(43)

Vad tyckte du om receptet?

2 kommentarer

Liselotte

Hej Hur mycket potatissallad beräknar man till en buffé? Tänkte ha marinerad kyckling, marinerad fläskfilé, några röror samt grönsaksallad också.

Anna Mellberg

Hej Liselotte! Jag tycker nog att du kan räkna med den mängd per person som receptet föreslår. Blir det över så är det ju en fantastisk rätt att äta dagarna efter. Jag föreslår att du inte lägger upp hela mängden från början, utan fyller på under serveringen. Då har du möjlighet att förvara den kallt längre och kan använda det som blir över dagarna efter. Lycka till önskar vännerna på Zeta

Sommarmat från medelhavsköket

Grekisk sommarsallad med fetaost och vattenmelon
Grekisk sommarsallad med fetaost och vattenmelon
Rostade medelhavsgrönsaker med fetaost och soltorkade tomater
Rostade medelhavsgrönsaker med fetaost och soltorkade tomater
Pastasallad till picknick med vispad fetaostdipp
Pastasallad till picknick med vispad fetaostdipp
Nykokt färsk majs med tre toppings
Nykokt färsk majs med tre toppings
Krispig bläckfisk med oliver, kapris och rostad potatis
Krispig bläckfisk med oliver, kapris och rostad potatis