Grillad blomkål och broccoli med Scamorza

RÖSTA PÅ RECEPTET (19)

(19)

Vad tycker du?

15min 8 ingredienser

De här tunt skivade grönsakerna med rökig mustig smak är perfekt att tillaga på grillen under sommaren eller i grillpannan alla andra dagar om året. Rätten är god att äta precis som den är eller som tillbehör till fisk, kött eller kyckling. Scamorza är rökt mozzarella och det är den som ger grönsakerna den mustiga och salta smaken.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
blomkålshuvud, tjockt skivad ca 2 cm
1
broccoli , tjockt skivad ca 2 cm
1 frp
Pesto alla Genovese
1/2 dl
Rostade hasselnötter, hackade
salt
nymalen svartpeppar

Gör så här

Tips!

Vi provade att pressa lite citronsaft över grönsakerna precis efter grillningen det blev supergott!  

Tips!

Grönsaker som blir över är jättegoda att blanda ner i en sallad dagen efter! 

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (19)

(19)

Vad tyckte du om receptet?

0 kommentarer

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco