Grillad blomkål och broccoli med Scamorza

RÖSTA PÅ RECEPTET (18)

(18)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

15min 8 ingredienser

De här tunt skivade grönsakerna med rökig mustig smak är perfekt att tillaga på grillen under sommaren eller i grillpannan alla andra dagar om året. Rätten är god att äta precis som den är eller som tillbehör till fisk, kött eller kyckling. Scamorza är rökt mozzarella och det är den som ger grönsakerna den mustiga och salta smaken.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
blomkålshuvud, tjockt skivad ca 2 cm
1
broccoli , tjockt skivad ca 2 cm
1 frp
Pesto alla Genovese
1/2 dl
Rostade hasselnötter, hackade
salt
nymalen svartpeppar

Gör så här

Tips!

Vi provade att pressa lite citronsaft över grönsakerna precis efter grillningen det blev supergott!  

Tips!

Grönsaker som blir över är jättegoda att blanda ner i en sallad dagen efter! 

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (18)

(18)

Vad tycker du?

0 kommentarer

Antipasti - Småplock på italienska

Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta är ett friterat bröd som är vanligt i norra Italien där...
Torta fritta är ett friterat bröd som...
Antipastispett
Antipastispett
Antipasti med en blandning av italienska smaker. Går enkelt att förbereda på assiett...
Antipasti med en blandning av italienska smaker....
Bruschetta alla caprese
Bruschetta alla caprese
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat - en vitlöksdoftande enkel sensation!
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat...
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på 10 min. Ett perfekt drinktilltugg eller...
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på...
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller...
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt...