Hummus

RÖSTA PÅ RECEPTET (184)

(184)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

30min 5 ingredienser

Hummus är en härlig dipp eller röra som passar perfekt med en bit rostat surdegsbröd eller med en krispig crostini. Hummus passar också bra som tillbehör till grillade grönsaker, fisk eller kött. Variera smaksättningen och tillbehören efter din egen smak.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 frp
Kikärtor sköljda och avrunna
4-5 msk
Zeta Olivolja Extra Mild
1
vitlöksklyfta pressad
paprikapulver
Smaksättning
3 msk
tahini
1 tsk
rökt paprikapulver
1 tsk
malen spiskummin

Gör så här

Tips!

Om du vill ha röran lite lösare, späd med lite av bönspadet.

Tips!

Det fungerar alldeles utmärkt att addera alla smaksättare tillsammans- men det går också att smaksätta din hummus med någon av dem. 

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (184)

(184)

Vad tycker du?

2 kommentarer

Lämna ett svar till Olivia Olsson Avbryt svar

Fia

Lite torr och stabbig enligt receptet; tog extra olja och använde sherry vinäger och harissa istället 👍🏻 Annars toppenbra grundrecept

Antipasti - Småplock på italienska

Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta är ett friterat bröd som är vanligt i norra Italien där...
Torta fritta är ett friterat bröd som...
Antipastispett
Antipastispett
Antipasti med en blandning av italienska smaker. Går enkelt att förbereda på assiett...
Antipasti med en blandning av italienska smaker....
Bruschetta alla caprese
Bruschetta alla caprese
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat - en vitlöksdoftande enkel sensation!
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat...
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på 10 min. Ett perfekt drinktilltugg eller...
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på...
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller...
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt...