Het hummus med citron

RÖSTA PÅ RECEPTET (33)

(33)

RÖSTA PÅ RECEPTET (33)

(33)

Vad tycker du?

20min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Hummus gjord på kikärtor. Kikärtsröran är smaksatt med citron för att ge en fräsch syrlighet och får sin hetta från chili.

Receptet är framtaget av Zeta.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
röd chili i bitar
20-25 st
färska basilikablad
1 tsk
citronskal rivet
1 msk
citronsaft
1
vitlöksklyfta pressad

Gör så här

Tips!

Blanda röran med lika stor mängd färdigkokta gryner och lite mer olivolja. Gott till fisk eller kött. Den heta röran fungerar utmärkt som plockmat tillsammans med t ex Zeta Filoncini, Crostini och Bruschetta. Också gott till lantbröd och en god soppa eller en kyckling stekt i ugnen.

0 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (33)

(33)
Tack!

Sensommarvecka med italienska smaker

Måndag
Måndag
Pastasallad med vispad fetaost
Pastasallad med vispad fetaost
Tisdag
Tisdag
Sallad med kikärtor
Sallad med kikärtor
Onsdag
Onsdag
Snabb lasagne i stekpanna
Snabb lasagne i stekpanna
Torsdag
Torsdag
Lax i ugn med fetaost och oliver
Lax i ugn med fetaost och oliver
Fredag
Fredag
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Lördag
Lördag
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Söndag
Söndag
Saffransrisotto med pilgrimsmusslor och blåmusslor
Saffransrisotto med pilgrimsmusslor och blåmusslor