Majonnäs

RÖSTA PÅ RECEPTET (69)

(69)
20min

Majonnäs blir alltid bäst när man gör den själv. Gott som tillbehör, går enkelt att smaksätta med våra smaksatt olivoljor, citron eller chili och vitlök!

Ingredienser

dl
3
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 st
äggula
1 msk
dijonsenap
2 dl
salt
peppar

Gör så här

Tips!

Smaksätt gärna majonnäsen med olivolja citron. Ersätt då en halv deciliter rapsolja med olivolja citron. Byt även ut rödvinsvinäger mot vitvinsvinäger.

Kommentera

Per-Erik Bergström

Har hört att man inte kan ha rå äggula till majonnäs om man gör den i ett restaurangkök pga salmonellarisken. Stämmer det???

Emma Olsson

Hej Per-Erik,
Det stämmer inte, men vill du vara på den säkra sidan kan du köpa svenska ägg (aldrig rapporterat om salmonella i äggen). Tack så mycket för din fråga, hör av dig om du har fler frågor eller funderingar! 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Johanna Look

Jag tror att det bör vara 1 tsk av dijon och vinäger till 2 dl olja, som det står i andra recept, inte 1 msk. Det blir för kraftig smak med 1 msk av vardera.

Emma Olsson

Hej Johanna,
Vissa gillar lite mer styrka i sin majonnäs och alla recept är olika. Vill du ha en mildare smak går det absolut bra att minska mängden på dijonsenap och vinäger 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Bli inspirerad av Zeta

Årets Novello är här!

Olivolja från årets första dagars skörd.

Lär mer

Nyhet!

Ekologiska bönor utan lag - Färdiga att äta

Nya produkter

Italienska pastarätter

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.