Majonnäs

RÖSTA PÅ RECEPTET (130)

(130)

RÖSTA PÅ RECEPTET (130)

(130)

Vad tycker du?

20min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Majonnäs blir alltid bäst när man gör den själv. Gott som tillbehör, går enkelt att smaksätta med våra smaksatt olivoljor, citron eller chili och vitlök!

Receptet är framtaget av Zeta.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

dl
3
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 st
äggula
1 msk
dijonsenap
2 dl
salt
peppar

Gör så här

Tips!

Smaksätt gärna majonnäsen med olivolja citron. Ersätt då en halv deciliter rapsolja med olivolja citron. Byt även ut rödvinsvinäger mot vitvinsvinäger.

17 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (130)

(130)
Tack!

Magnus

Provade. Hällde i allt i en avklippt sirapsflaska och ner med stavmixern. Blev majonäs på 30 sekunder och bra konsistens.

Gott men rinnigt

Blev mkt rinnig – Hur avhjälpa detta?

Emma Olsson

Hej Magnus,
Ju mer olja du har i dessto fastare blir majonnäsen. Det kan också vara så att majonnäsen skurit sig och det kan bero på många olika faktorer: ägget har förvarats i kylen och är därför för kallt, ägget ska helst vara rumsvarmt. Att man haft i för mycket olja i början av vispningen viket gjort att majonnäsen inte bundits samman.
Hälsningar, Emma från Zeta

Marina

Första gången jag gjorde majonnäs så följde jag erat recept enkelt och så gott. Nu är det min favorit efter att ha prövat andra recept

Johanna Look

Jag tror att det bör vara 1 tsk av dijon och vinäger till 2 dl olja, som det står i andra recept, inte 1 msk. Det blir för kraftig smak med 1 msk av vardera.

Möllerström Patrik

Helt korrekt. Att krydda upp den kan man göra efteråt, men den är för smakrik för an basic mayo och den blir lite för rinnig i konsistensen.

Emma Olsson

Hej Johanna,
Vissa gillar lite mer styrka i sin majonnäs och alla recept är olika. Vill du ha en mildare smak går det absolut bra att minska mängden på dijonsenap och vinäger 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Veckomeny oktober

Måndag
Måndag
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Tisdag
Tisdag
Linsgryta med tomat och fetaost
Linsgryta med tomat och fetaost
Onsdag
Onsdag
One pot lasagne
One pot lasagne
Torsdag
Torsdag
Risottomix med Karl-Johansvamp
Risottomix med Karl-Johansvamp