Majonnäs

RÖSTA PÅ RECEPTET (114)

(114)

RÖSTA PÅ RECEPTET (114)

(114)

Vad tycker du?

20min
Zeta 50 år
Zeta 50 år

I år fyller vi 50 år! Missa inte allt som händer under vårt jubileum

Fira med oss

Majonnäs blir alltid bäst när man gör den själv. Gott som tillbehör, går enkelt att smaksätta med våra smaksatt olivoljor, citron eller chili och vitlök!

Zeta 50 år
Zeta 50 år

I år fyller vi 50 år! Missa inte allt som händer under vårt jubileum

Fira med oss

Ingredienser

dl
3
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 st
äggula
1 msk
dijonsenap
2 dl
salt
peppar

Gör så här

Tips!

Smaksätt gärna majonnäsen med olivolja citron. Ersätt då en halv deciliter rapsolja med olivolja citron. Byt även ut rödvinsvinäger mot vitvinsvinäger.

Kommentera

Magnus

Provade. Hällde i allt i en avklippt sirapsflaska och ner med stavmixern. Blev majonäs på 30 sekunder och bra konsistens.

Gott men rinnigt

Blev mkt rinnig – Hur avhjälpa detta?

Emma Olsson

Hej Magnus,
Ju mer olja du har i dessto fastare blir majonnäsen. Det kan också vara så att majonnäsen skurit sig och det kan bero på många olika faktorer: ägget har förvarats i kylen och är därför för kallt, ägget ska helst vara rumsvarmt. Att man haft i för mycket olja i början av vispningen viket gjort att majonnäsen inte bundits samman.
Hälsningar, Emma från Zeta

Marina

Första gången jag gjorde majonnäs så följde jag erat recept enkelt och så gott. Nu är det min favorit efter att ha prövat andra recept

Per-Erik Bergström

Har hört att man inte kan ha rå äggula till majonnäs om man gör den i ett restaurangkök pga salmonellarisken. Stämmer det???

Emma Olsson

Hej Per-Erik,
Det stämmer inte, men vill du vara på den säkra sidan kan du köpa svenska ägg (aldrig rapporterat om salmonella i äggen). Tack så mycket för din fråga, hör av dig om du har fler frågor eller funderingar! 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Johanna Look

Jag tror att det bör vara 1 tsk av dijon och vinäger till 2 dl olja, som det står i andra recept, inte 1 msk. Det blir för kraftig smak med 1 msk av vardera.

Möllerström Patrik

Helt korrekt. Att krydda upp den kan man göra efteråt, men den är för smakrik för an basic mayo och den blir lite för rinnig i konsistensen.

Emma Olsson

Hej Johanna,
Vissa gillar lite mer styrka i sin majonnäs och alla recept är olika. Vill du ha en mildare smak går det absolut bra att minska mängden på dijonsenap och vinäger 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Bli inspirerad av Zeta

En 50-årig smakresa

50 år av goda smakupplevelser

Besök Zetas jubileumssajt
osso buco

Ossobuco

Ossobuco är klassiskt italienskt långkok på kalvlägg. Enligt tradition serveras rätten med med risotto milanese och gremolata.

Recept Ossobuco Recept Risotto Milanese

Hej då konservburken!

Från och med vecka 15 kommer alla våra bönor i tetra, en förpackning som bidrar med 52 procent lägre CO2-avtryck än en konservburk. Smaken är dock densamma och lika god som alltid.

Läs mer

Följ oss på våra sociala kanaler

Insalata di pasta fredda

Burrata

Burrata är en delikatess från Apulien i södra Italien. Ljuvligt god mozzarella med krämig, gräddig fyllning.

Recept Insalata di pasta fredda

Animal welfare

Zeta animal-welfare märkning betyder att varan kommer från en gård med djurvälfärdsprogram. Det innebär att kraven är tuffare än EUs lagstiftning.

Läs mer om animal welfare

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.