Gremolata

RÖSTA PÅ RECEPTET (126)

(126)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

20min 3 ingredienser

Gremolata med citron, bladpersilja och vitlök. Perfekt som garnering och smaksättning i grytor, soppor eller pastarätter.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4 - 6
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
3
vitlöksklyftor
2
citroner
1 1/2 dl
hackad bladpersilja

Gör så här

Tips!

Garnera och smaksätt grytor, soppor eller pastarätter. Gnid in kyckling eller fisk med gremolata före stekning. Rör i ett par matskedar olivolja och lite pressad citron om du vill ha den mer som en sås.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (126)

(126)

Vad tycker du?

11 kommentarer

Claes

Kan man frysa gremolata? Så man kan göra mer när det är säsong för egenodlad persilja och sedan frysa i portioner.

Anna Mellberg

Hej Claes! Det blir inte samma konsistens och smak när du tinar den och inget jag kan rekommendera. Men smaken är ju individuell, så mitt förslag är att prova och se om du tycker att det är ok smakmässigt- förstår om du vill laga råvaror ”i säsong” Hälsningar vännerna på Zeta.

Lars Djurberg

Vad är det för enhet på bladpersiljan? Jag antar att det är deciliter, men det står inte i receptet

Sensommarvecka med italienska smaker

Måndag
Måndag
Frasig fetaost med sallad och picklad rödlök
Frasig fetaost med sallad och picklad rödlök
Tisdag
Tisdag
Sallad med kikärtor
Sallad med kikärtor
Onsdag
Onsdag
Snabb lasagne i stekpanna
Snabb lasagne i stekpanna
Torsdag
Torsdag
Lax i ugn med fetaost och oliver
Lax i ugn med fetaost och oliver
Fredag
Fredag
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Lördag
Lördag
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja