Gremolata

RÖSTA PÅ RECEPTET (135)

(135)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

20min 3 ingredienser

Gremolata med citron, bladpersilja och vitlök. Perfekt som garnering och smaksättning i grytor, soppor eller pastarätter.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4 - 6
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
3
vitlöksklyftor
2
citroner
1 1/2 dl
hackad bladpersilja

Gör så här

Tips!

Garnera och smaksätt grytor, soppor eller pastarätter. Gnid in kyckling eller fisk med gremolata före stekning. Rör i ett par matskedar olivolja och lite pressad citron om du vill ha den mer som en sås.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (135)

(135)

Vad tycker du?

11 kommentarer

Lämna ett svar till Emma Olsson Avbryt svar

Claes

Kan man frysa gremolata? Så man kan göra mer när det är säsong för egenodlad persilja och sedan frysa i portioner.

Anna Mellberg

Hej Claes! Det blir inte samma konsistens och smak när du tinar den och inget jag kan rekommendera. Men smaken är ju individuell, så mitt förslag är att prova och se om du tycker att det är ok smakmässigt- förstår om du vill laga råvaror ”i säsong” Hälsningar vännerna på Zeta.

Lars Djurberg

Vad är det för enhet på bladpersiljan? Jag antar att det är deciliter, men det står inte i receptet

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco