Gremolata

RÖSTA PÅ RECEPTET (108)

(108)

RÖSTA PÅ RECEPTET (108)

(108)

Vad tycker du?

20min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gremolata med citron, bladpersilja och vitlök. Perfekt som garnering och smaksättning i grytor, soppor eller pastarätter.

Receptet är framtaget av Zeta.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4 - 6
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
3
vitlöksklyftor
2
citroner
1 1/2 dl
hackad bladpersilja

Gör så här

Tips!

Garnera och smaksätt grytor, soppor eller pastarätter. Gnid in kyckling eller fisk med gremolata före stekning. Rör i ett par matskedar olivolja och lite pressad citron om du vill ha den mer som en sås.

6 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (108)

(108)
Tack!
Lämna ett svar till Lars Djurberg Avbryt svar

Lars Djurberg

Vad är det för enhet på bladpersiljan? Jag antar att det är deciliter, men det står inte i receptet