Gremolata

RÖSTA PÅ RECEPTET (135)

(135)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

20min 3 ingredienser

Gremolata med citron, bladpersilja och vitlök. Perfekt som garnering och smaksättning i grytor, soppor eller pastarätter.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4 - 6
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
3
vitlöksklyftor
2
citroner
1 1/2 dl
hackad bladpersilja

Gör så här

Tips!

Garnera och smaksätt grytor, soppor eller pastarätter. Gnid in kyckling eller fisk med gremolata före stekning. Rör i ett par matskedar olivolja och lite pressad citron om du vill ha den mer som en sås.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (135)

(135)

Vad tycker du?

11 kommentarer

Lämna ett svar till Anna Mellberg Avbryt svar

Claes

Kan man frysa gremolata? Så man kan göra mer när det är säsong för egenodlad persilja och sedan frysa i portioner.

Anna Mellberg

Hej Claes! Det blir inte samma konsistens och smak när du tinar den och inget jag kan rekommendera. Men smaken är ju individuell, så mitt förslag är att prova och se om du tycker att det är ok smakmässigt- förstår om du vill laga råvaror ”i säsong” Hälsningar vännerna på Zeta.

Lars Djurberg

Vad är det för enhet på bladpersiljan? Jag antar att det är deciliter, men det står inte i receptet

Vårmiddagar i maj

Måndag
Måndag
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Tisdag
Tisdag
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Onsdag
Onsdag
Pastasallad med pesto och parmesan
Pastasallad med pesto och parmesan
Torsdag
Torsdag
Sparrissallad med lax och mozzarella
Sparrissallad med lax och mozzarella
Fredag
Fredag
Burrata med pesto och tomatsallad
Burrata med pesto och tomatsallad
Lördag
Lördag
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Söndag
Söndag
Fetaostbiffar
Fetaostbiffar