Gremolata
Vad tycker du?
Gremolata med citron, bladpersilja och vitlök. Perfekt som garnering och smaksättning i grytor, soppor eller pastarätter.
Receptet är framtaget av Zeta.
Ingredienser
Gör så här
Tips!
Garnera och smaksätt grytor, soppor eller pastarätter. Gnid in kyckling eller fisk med gremolata före stekning. Rör i ett par matskedar olivolja och lite pressad citron om du vill ha den mer som en sås.
6 kommentarer
RÖSTA PÅ RECEPTET (108)
(108)Sara
Hur länge håller blandningen ungefär?
Bör den förvaras i rumstemperatur eller i kylen?
Emma Olsson
Hejsan Sara,
Förvara gremolata i kylskåpet, väl övertäckt. Titta och lukta på gremolatan för att bedöma hållbarheten.
Hälsningar, vännerna på Zeta
Lars Djurberg
Vad är det för enhet på bladpersiljan? Jag antar att det är deciliter, men det står inte i receptet
Emma Olsson
Hejsan Lars! Tack så mycket att du såg detta. Ja, persiljan ska vara i enheten dl och det är nu ändrat i receptet.
Jeanette
Hej, det står fortfarande inte vad för mått det avses i receptet på persiljan?
Sophie Berlin
Hej Jeanette,
Nu har vi uppdaterat måttet till deciliter.
Bästa hälsningar, vännerna på Zeta