Recept från Zeta: Grundrecept fagiolatosås

Grundrecept fagiolatosås

En italiensk fagiolatosås gjord på bönor, kapris och sardeller som passar till tonfisk, rostade grönsaker och mycket mer.

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Skölj de blandade bönorna och låt rinna av i en sil.

Kör bönor, kapris, sardeller och pressad citron i matberedare till ett slätt mos.

Tillsätt äggulorna och blanda.

Kör med lite av olivoljan.

Tillsätt efter hand resten av olivoljan och mixa till en jämn sås.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips Du kan förvara fagiolatosåsen flera dagar i kylskåp.

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.