Vitello Tonnato

RÖSTA PÅ RECEPTET (60)

(60)

RÖSTA PÅ RECEPTET (60)

(60)

Vad tycker du?

21tim 15min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vitello Tonnato är ett klassisk italienskt recept, kalvstek med tonfisksås smaksatt med kapris. En bra rätt att förbereda dagen innan och perfekt till buffébordet.

Receptet är framtaget av Zeta.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
6
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Kalvstek
800 g
kalvstek
2
vitlöksklyftor
1 kvist
hackade blad av färsk rosmarin, eller 2 tsk torkad
rivet skal av 1
citron
salt och peppar
Tonnato-sås
1 burk
tonfisk i olja (200 g)
1
vitlöksklyfta
1
äggula
1 msk
kaprisspad
några basilikablad
några persiljeblad
3 msk
pressad citron
salt och peppar

Gör så här

8 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (60)

(60)
Tack!

Lena

Bästa vitello tonnato.
Kocken på min favvoitalienare frågade om receptet.

Sophie Berlin

Hej Lena,
Ja, visst är Vitello Tonnato en riktig favorit som man ofta återkommer till!
Vänliga hälsningar, vännerna på Zeta

Stefan L

Kan även göras med en skätt vitvin på slutet över kaprisen och köttet. Vilket jag lärde mig på en italiensk restaurang i San Francisco

Klassisk italiensk höstmiddag

Höstgryta
Höstgryta
Italiensk kalvgryta Spezzatino
Italiensk kalvgryta Spezzatino
Klassisk pasta
Klassisk pasta
Bolognese med pasta tagliatelle
Bolognese med pasta tagliatelle
Risotto
Risotto
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Klassiskt italienskt långkok
Klassiskt italienskt långkok
Ossobuco
Ossobuco