Vitello Tonnato

RÖSTA PÅ RECEPTET (94)

(94)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

21tim 15min 6 ingredienser

Vitello Tonnato är ett klassisk italienskt recept, kalvstek med tonfisksås smaksatt med kapris. En bra rätt att förbereda dagen innan och perfekt till buffébordet.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
6
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Kalvstek
800 g
kalvstek
2
vitlöksklyftor
1 kvist
hackade blad av färsk rosmarin, eller 2 tsk torkad
rivet skal av 1
citron
salt och peppar
Tonnato-sås
1 burk
tonfisk i olja (200 g)
1
vitlöksklyfta
1
äggula
1 msk
kaprisspad
några basilikablad
några persiljeblad
3 msk
pressad citron
salt och peppar

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (94)

(94)

Vad tycker du?

12 kommentarer

Lämna ett svar till lena Avbryt svar

Johan Ohlsson

Är detta enbart en kall rätt till en buffe eller som förrätt? Kan man ha den som huvudrätt med och då varm?

Anna Mellberg

Hej Johan! Rätten kan ätas som huvudrätt- det gör vi ofta eftersom det är en stor favorit här på Zetas kontor. Men vi rekommenderar alltid att äta den kall. Komplettera gärna med en sallad och en bit färskt bröd, då blir det mer mättande. Lycka till önskar vännerna på Zeta

Jan Rosvall

När vi bodde i Veneto kokte vi kalvköttet i vitt vin i stället för att steka. Är detta ”fel”?
Jan

Anna Mellberg

Hej Jan! Det finns egentligen inga rätt och fel när det kommer till god mat, så tycker ni att det är det bästa sättet att tillaga köttet på så fortsätt med det! Det låter jättegott- tycker vi! Hälsningar vännerna på Zeta

Lena

Bästa vitello tonnato.
Kocken på min favvoitalienare frågade om receptet.

Sophie Berlin

Hej Lena,
Ja, visst är Vitello Tonnato en riktig favorit som man ofta återkommer till!
Vänliga hälsningar, vännerna på Zeta

Stefan L

Kan även göras med en skätt vitvin på slutet över kaprisen och köttet. Vilket jag lärde mig på en italiensk restaurang i San Francisco

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco