Choripan med romesco och chimichurri

RÖSTA PÅ RECEPTET (14)

(14)

RÖSTA PÅ RECEPTET (14)

(14)

Vad tycker du?

45min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Choripan, en variant på korv med bröd med salsiccia, chimichurri och romesco. Med rätt förberedelser blir detta en mysig rätt att ha med sig på picknicken eller en god grillunch ute på sommaren. Detta är ursprungligen en argentisk rätt, men här har rätten fått italienska smaker.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman och Karolina Sparring.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Choripan
1
baguette
1 dl
Romesco
1/2 dl
Chimichurri
Chimichurri
2
scharlottenlökar
2
vitlöksklyftor
1 dl
bladpersilja
1 msk
färska kryddor, basilika, oregano, timjan
1/2 tsk
salt
nymald svartpeppar
Romescosås
2
röda paprikor
250 g
körsbärstomater
1 dl
skållad mandel
1
röd chili
2
vitlöksklyftor
salt
svartpeppar
1 tsk
socker

Gör så här

0 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (14)

(14)
Tack!