Choripan med romanseco och chimichurri

Choripan, en variant på korv med bröd med salsiccia, chimichurri och romanesco. Med rätt förberedelser blir detta en mysig rätt att ha med sig på picknicken eller en god grillunch ute på sommaren. Detta är ursprungligen en argentisk rätt, men här har rätten fått italienska smaker.

Tillagningstid

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt
Choripan

Grilla eller stek korven tills den är genomstekt.

Dela baguetten i fyra delar.

Fyll bröden med romanesco och nygrillad salsicca. Toppa med chimichurri.

Chimichurri

Skala och klyfta löken. Lägg i en mixerbunke och mixa till ett fint lökhack.

Lägg i färska örter, salt, svartpeppar och vinäger. Mixa igen. Häll på olivolja.

Förvara såsen i en glasburk.

Romanescosås

Sätt ugnen på 250 grader.

Halvera paprikorna och ta bort kärnorna. Lägg dem med skalet upp på en plåt.  Grilla högt upp i ugnen tills skalet börjar bli blåsigt och bränt, 10-15 min.

Lägg de heta paprikorna i en plastpåse.

Halvera tomaterna. Lägg tomater, mandel, chilifrukt och vitlök på en plåt.

Ringla över lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen i 8 -10 min, eller tills mandlarna fått fin färg.

Ta bort skalet på paprika, tomater och chilifrukt. Lägg allt i en mixer. Tillsätt vinäger, socker och olivolja.

Mixa ihop till en sås.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.