Choripan med romesco och chimichurri

RÖSTA PÅ RECEPTET (19)

(19)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

45min 4 ingredienser

Choripan, en variant på korv med bröd med salsiccia, chimichurri och romesco. Med rätt förberedelser blir detta en mysig rätt att ha med sig på picknicken eller en god grillunch ute på sommaren. Detta är ursprungligen en argentisk rätt, men här har rätten fått italienska smaker.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman och Karolina Sparring.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Choripan
1
baguette
1 dl
Romesco
1/2 dl
Chimichurri
Chimichurri
2
scharlottenlökar
2
vitlöksklyftor
1 dl
bladpersilja
1 msk
färska kryddor, basilika, oregano, timjan
1/2 tsk
salt
nymald svartpeppar
Romescosås
2
röda paprikor
250 g
körsbärstomater
1 dl
skållad mandel
1
röd chili
2
vitlöksklyftor
salt
svartpeppar
1 tsk
socker

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (19)

(19)

Vad tycker du?

0 kommentarer

Sensommarvecka med italienska smaker

Måndag
Måndag
Frasig fetaost med sallad och picklad rödlök
Frasig fetaost med sallad och picklad rödlök
Tisdag
Tisdag
Sallad med kikärtor
Sallad med kikärtor
Onsdag
Onsdag
Snabb lasagne i stekpanna
Snabb lasagne i stekpanna
Torsdag
Torsdag
Lax i ugn med fetaost och oliver
Lax i ugn med fetaost och oliver
Fredag
Fredag
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Lördag
Lördag
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja