Recept från Zeta. bönburgare_med_tomatsalsa_parmesanaioli_li

Bönburgare med tomatsallad och parmesanaioli

Hamburger di fagioli con insalata di pomodori e aioli al parmigiano. Bönburgare med parmesanaioli på rostat surdegsbröd.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 2 pkt Zeta Kidneybönor Ekologiska

    Zeta Kidneybönor Ekologiska

    Läs mer
    380 g
  • 2 vitlöksklyftor rivna
  • 1/2 gul lök hackad
  • 1 ägg
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk salt
  • Nymalen svartpeppar
  • 1/2 dl potatismjöl
  • Tillbehör
  • 4 skivor surdegsbröd stekt i olivolja
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Börja med såserna.

Blanda tomattärningarna med basilika, kapris, olivolja, salt och svartpeppar.

Värm ugnen till 175°C.

Lägg vitlöksklyftorna till aiolin på ett fat och sätt in i ugnen i ca 20 minuter så att de blir mjuka.

Skala och pressa vitlöken i en bunke, tillsätt äggula, vinäger och senap.

Rör i rapsolja under konstant vispning, först droppvis sen med en jämn stråle, salta och peppra.

Tillsätt den rivna parmesanen till aioli och blanda väl.

Häll av och skölj bönorna i ett durkslag.

Lägg dem i en matberedare tillsammans med lök, vitlök och ägg.

Mixa till en grov smet, blanda i oregano, potatismjöl, salt och peppar.

Forma till cirka 8 burgare och pensla med olivolja.

Stek eller grilla (använd gärna ett grillnät) i 2-3 minuter på varje sida.

Servera med stekt eller rostat surdegsbröd och de båda såserna.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.