Marinad med tomat, vitlök och chili

RÖSTA PÅ RECEPTET (61)

(61)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

30min 7 ingredienser

Marinad med tomat, vitlök och chili passar till att marinera både kött och kyckling.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 ½ msk
1
finriven eller pressad vitlöksklyfta
1 msk
farinsocker
1 msk
japansk soja
1 tsk
chiliflakes

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (61)

(61)

Vad tycker du?

2 kommentarer

Marianne

Jag blandade i lite hackad röd chili också och lite mer olivolja, salt och vitpeppar. Det blev supergott. Hett men inte för hett! Lade stora räkor och andra skaldjur i marinaden i några timmar. Sen wokade jag dem försiktigt och blandade med Tagliatelle.

Anna Mellberg

Hej Marianne! Roligt att höra! Vi blir så glada att få ta del av dina tips. Vi vet att många läser kommentarerna under recepten, så du inspirerar flera genom att ta dig tid att höra av dig. Vi är så glada och tacksamma. Hälsningar Anna på Zeta

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco