Aioli

RÖSTA PÅ RECEPTET (894)

(894)

RÖSTA PÅ RECEPTET (894)

(894)

Vad tycker du?

20min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Aioli är en suverän vitlökssmakande sås med majonnäsbas som passar till många maträtter. Prova till grillat kött, grillad fisk eller en klick i fiskgrytan.

Receptet är framtaget av Zeta.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

dl
2 - 3
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
äggula
1 tsk
dijonsenap
2 dl
salt
svartpeppar
1 st
vitlöksklyfta, finhackad

Gör så här

20 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (894)

(894)
Tack!

Björn Andersson

Gillar receptet, och har gjort det flera gånger. Men idag fungerade det inte. Fick inte upp tjockleken på aiolin, blev som oljan ungefär. Provade två gånger, samma resultat. Vad kan vara fel?

Laurent

jättebra grundrecept 🙂 jag brukar ta hälften olivolja och hälften neutral olja, blir också jättegott och man kan anpassa med olika mängd av olivolja beroende på hur mycket sting av olivoljan man vill ha.

Tack för en bra hemsida med mycket fina recept och inspiration! 😉

Inga Andersson Enkelt och gott

Enkelt och gott. Tog lite chiliflakes som extra smaksättning. Blev bra. Kommer att göra detta fler ggr.

Badmästarn

Perfekt till lax eller räkor! Sist hade jag i Sriracha för lite hetta. Helt gudomligt gott! 🤙🏻🌶️
Hade kylskåpskalla ägg och ljummen rapsolja men den gick ihop ändå. 😀

Acka

Mycket god och lättgjord, samma temp. På äggulan och oljan så är det inga problem 👍😎