Aioli

RÖSTA PÅ RECEPTET (992)

(992)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

20min 8 ingredienser

Aioli är en suverän vitlökssmakande sås med majonnäsbas som passar till många maträtter. Prova till grillat kött, grillad fisk eller en klick i fiskgrytan. Om du vill kan du vända ner någon matsked olivolja som smaksättning när såsen är klar. Vispas eller mixas olivolja för hårt blir den bitter i smaken, därför väljer vi i Zetas receptgrupp att vända eller röra ner den i slutet.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

dl
2 - 3
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
äggula
1 tsk
dijonsenap
2 dl
salt
svartpeppar
1 st
vitlöksklyfta, finhackad

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (992)

(992)

Vad tycker du?

24 kommentarer

Lennart

Det är ingen äkta aioli. Aioli görs på vitlök och olivolja lite vanlig olja, lite citronsaft men ingen senap och vinäger!

Anna Mellberg

Hej Lennart! Det låter som om du gillar att laga mat! Härligt! Vi lagar gärna rätter på flera olika sätt och den här varianten på aioli är mycket uppskattad, vi tror säkert att din variant är minst lika god. Fortsätt att laga mat och inspirera andra. Vi önskar dig en riktig trevlig och god helg, hälsar vännerna på Zeta

Jessica

Superenkel att göra.
Alla ingredienser rumsvarma.
Gjorde för 6-7 pers men kunde inte trycka i sista decilitern olja. Fick ha i lite vatten på slutet, och några droppar citron för fräschör.

Björn Andersson

Gillar receptet, och har gjort det flera gånger. Men idag fungerade det inte. Fick inte upp tjockleken på aiolin, blev som oljan ungefär. Provade två gånger, samma resultat. Vad kan vara fel?

Laurent

jättebra grundrecept 🙂 jag brukar ta hälften olivolja och hälften neutral olja, blir också jättegott och man kan anpassa med olika mängd av olivolja beroende på hur mycket sting av olivoljan man vill ha.

Tack för en bra hemsida med mycket fina recept och inspiration! 😉

Inga Andersson Enkelt och gott

Enkelt och gott. Tog lite chiliflakes som extra smaksättning. Blev bra. Kommer att göra detta fler ggr.

Badmästarn

Perfekt till lax eller räkor! Sist hade jag i Sriracha för lite hetta. Helt gudomligt gott! 🤙🏻🌶️
Hade kylskåpskalla ägg och ljummen rapsolja men den gick ihop ändå. 😀

Acka

Mycket god och lättgjord, samma temp. På äggulan och oljan så är det inga problem 👍😎