aioli

Aioli

Aioli är en suverän vitlökssmakande sås med majonnäsbas som passar till många maträtter. Prova till grillat kött, grillad fisk eller en klick i fiskgrytan.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Se till att alla ingredienser har samma temperatur, det minskar risken för att aiolin ska skära sig.

Vispa ihop äggulan, vinäger och senap.

Häll försiktigt i oljan under vispning, först droppvis och sedan i en fin stråle.

Rör ner den krossade och finhackade vitlöken och smaka av med salt och peppar.

Om aiolin blir för tjock, späd med några droppar vatten.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.