Basilika- och fetaoströra
Vad tycker du?
Fetaoströra med färsk basilika - en sommarfrisk sås till grillkalaset! Vi på Zeta tycker också mycket om att äta denna röra på färskt surdegsbröd eller crostini med en tunn skiva parmaskinka! En användbar kall sås som är god på många sätt!
Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.
Ingredienser
Gör så här
Tips!
God till grillat kött, vegetariska rätter, som dip till Filoncini, Crostini eller nybakt surdegsbröd.
Vad tyckte du om receptet?
RÖSTA PÅ RECEPTET (311)
(311)Vad tyckte du om receptet?
12 kommentarer
Lena
Helt ljuvlig! Den kommer att finnas på bordet när vi grillar även i fortsättningen!
Lisa
Svingod! Tog mer turkisk yoghurt än vad receptet säger för att dryga ut den lite och blev supernöjd.
Anna Mellberg
Hej Lisa! Så kul att höra! Hoppas du får många härliga måltider med denna örtiga sås nu i sommar! Hälsningar vännerna på Zeta
Sandra
Väldigt god och enkelt att göra🤩
Anneli
Fucking amazing !!
Den vart sååå god.
Lisa
Varför skriver ni inte i receptet hur mkt olja ni rekommenderar? Ni svarar olika på två frågor nedan.
Lisa
Emma Olsson
Hejsan Lisa,
Olivoljan tillsätts för smaksättning och därför kan mängden variera beroende på hur mycket olivsmak du vill addera till såsen 🙂
Hälsningar, vännerna på Zeta
Glenys
Fantastiskt god röra!!!
helena
Hej!
Hur mycket salt och peppar ska man ha i? 😉
Emma Olsson
Hej Helena,
Smaka av med salt och peppar utefter din smakpreferens 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta
Linda
Hur mycket olja skall man ha i?
Emma Olsson
Hej Linda,
Hur mycket olivolja man vi ha i är en smaksak. Men kanske en matsked eller två 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta