Basilika- och fetaoströra

RÖSTA PÅ RECEPTET (311)

(311)

Vad tycker du?

15min 7 ingredienser

Fetaoströra med färsk basilika – en sommarfrisk sås till grillkalaset! Vi på Zeta tycker också mycket om att äta denna röra på färskt surdegsbröd eller crostini med en tunn skiva parmaskinka! En användbar kall sås som är god på många sätt!

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 frp
1 kruka
basilika färsk
1/2
vitlöksklyfta riven
1/2 dl
grekisk yoghurt (eller medelhavsyoghurt)
salt
svartpeppar nymalen

Gör så här

Tips!

God till grillat kött, vegetariska rätter, som dip till Filoncini, Crostini eller nybakt surdegsbröd.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (311)

(311)

Vad tyckte du om receptet?

12 kommentarer

Lena

Helt ljuvlig! Den kommer att finnas på bordet när vi grillar även i fortsättningen!

Lisa

Svingod! Tog mer turkisk yoghurt än vad receptet säger för att dryga ut den lite och blev supernöjd.

Anna Mellberg

Hej Lisa! Så kul att höra! Hoppas du får många härliga måltider med denna örtiga sås nu i sommar! Hälsningar vännerna på Zeta

Lisa

Varför skriver ni inte i receptet hur mkt olja ni rekommenderar? Ni svarar olika på två frågor nedan.
Lisa

Emma Olsson

Hejsan Lisa,
Olivoljan tillsätts för smaksättning och därför kan mängden variera beroende på hur mycket olivsmak du vill addera till såsen 🙂
Hälsningar, vännerna på Zeta

helena

Hej!
Hur mycket salt och peppar ska man ha i? 😉

Emma Olsson

Hej Helena,
Smaka av med salt och peppar utefter din smakpreferens 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Linda

Hur mycket olja skall man ha i?

Emma Olsson

Hej Linda,
Hur mycket olivolja man vi ha i är en smaksak. Men kanske en matsked eller två 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Antipasti - Småplock på italienska

Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta är ett friterat bröd som är vanligt i norra Italien där...
Torta fritta är ett friterat bröd som...
Antipastispett
Antipastispett
Antipasti med en blandning av italienska smaker. Går enkelt att förbereda på assiett...
Antipasti med en blandning av italienska smaker....
Bruschetta alla caprese
Bruschetta alla caprese
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat - en vitlöksdoftande enkel sensation!
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat...
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på 10 min. Ett perfekt drinktilltugg eller...
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på...
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller...
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt...