Basilika- och fetaoströra

RÖSTA PÅ RECEPTET (302)

(302)

Vad tycker du?

15min 7 ingredienser

Fetaoströra med färsk basilika - en sommarfrisk sås till grillkalaset!

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 frp
1 kruka
basilika färsk
1/2
vitlöksklyfta riven
1/2 dl
grekisk yoghurt (eller medelhavsyoghurt)
salt
svartpeppar nymalen
Zeta Casa Di Luca Olivolja Intenso Extra Vergine

Gör så här

Tips!

God till grillat kött, vegetariska rätter, som dip till Filoncini, Crostini eller nybakt surdegsbröd.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (302)

(302)

Vad tyckte du om receptet?

12 kommentarer

Lisa

Varför skriver ni inte i receptet hur mkt olja ni rekommenderar? Ni svarar olika på två frågor nedan.
Lisa

Emma Olsson

Hejsan Lisa,
Olivoljan tillsätts för smaksättning och därför kan mängden variera beroende på hur mycket olivsmak du vill addera till såsen 🙂
Hälsningar, vännerna på Zeta

Rita Andersson

Ska precis göra denna röra, men det står inte hur mycket olivolja det ska vara, plus om man ska använda mixerstav eller inte? Tacksam för snabbt svar!
Mvh
RA

Emma Olsson

Hejsan Rita,
Tack för att du hörde av dig! Använd olivolja utefter dina egna smakpreferenser, för min del använder jag ca 1/2 till 1 dl olivolja för att jag älskar olivsmaken. Min rekommendation är att använda stavmixer, men inte för länge så att det blir en slät sås.
Hälsningar, Emma från Zeta

helena

Hej!
Hur mycket salt och peppar ska man ha i? 😉

Emma Olsson

Hej Helena,
Smaka av med salt och peppar utefter din smakpreferens 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Linda

Hur mycket olja skall man ha i?

Emma Olsson

Hej Linda,
Hur mycket olivolja man vi ha i är en smaksak. Men kanske en matsked eller två 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Maja

Vilket gäller med oljan nu då? Här står det 1 mat sked högre upp 1dl