Basilika- och fetaoströra

RÖSTA PÅ RECEPTET (259)

(259)

RÖSTA PÅ RECEPTET (259)

(259)

Vad tycker du?

15min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fetaoströra med färsk basilika - en sommarfrisk sås till grillkalaset!

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 frp
1 kruka
basilika färsk
1/2
vitlöksklyfta riven
1/2 dl
grekisk yoghurt (eller medelhavsyoghurt)
salt
svartpeppar nymalen
Zeta Casa Di Luca Olivolja Intenso Extra Vergine

Gör så här

Tips!

God till grillat kött, vegetariska rätter, som dip till Filoncini, Crostini eller nybakt surdegsbröd.

10 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (259)

(259)
Tack!

Lisa

Varför skriver ni inte i receptet hur mkt olja ni rekommenderar? Ni svarar olika på två frågor nedan.
Lisa

Emma Olsson

Hejsan Lisa,
Olivoljan tillsätts för smaksättning och därför kan mängden variera beroende på hur mycket olivsmak du vill addera till såsen 🙂
Hälsningar, vännerna på Zeta

Rita Andersson

Ska precis göra denna röra, men det står inte hur mycket olivolja det ska vara, plus om man ska använda mixerstav eller inte? Tacksam för snabbt svar!
Mvh
RA

Emma Olsson

Hejsan Rita,
Tack för att du hörde av dig! Använd olivolja utefter dina egna smakpreferenser, för min del använder jag ca 1/2 till 1 dl olivolja för att jag älskar olivsmaken. Min rekommendation är att använda stavmixer, men inte för länge så att det blir en slät sås.
Hälsningar, Emma från Zeta