Basilika- och fetaoströra
Fetaoströra med färsk basilika - en sommarfrisk sås till grillkalaset!
Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.
Ingredienser
Gör så här
Tips!
God till grillat kött, vegetariska rätter, som dip till Filoncini, Crostini eller nybakt surdegsbröd.
Rita Andersson
Ska precis göra denna röra, men det står inte hur mycket olivolja det ska vara, plus om man ska använda mixerstav eller inte? Tacksam för snabbt svar!
Mvh
RA
Emma Olsson
Hejsan Rita,
Tack för att du hörde av dig! Använd olivolja utefter dina egna smakpreferenser, för min del använder jag ca 1/2 till 1 dl olivolja för att jag älskar olivsmaken. Min rekommendation är att använda stavmixer, men inte för länge så att det blir en slät sås.
Hälsningar, Emma från Zeta
helena
Hej!
Hur mycket salt och peppar ska man ha i? 😉
Emma Olsson
Hej Helena,
Smaka av med salt och peppar utefter din smakpreferens 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta
Linda
Hur mycket olja skall man ha i?
Emma Olsson
Hej Linda,
Hur mycket olivolja man vi ha i är en smaksak. Men kanske en matsked eller två 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta
Marie Welander
Det var mycket gott inte gjort tidigare men annat som Feta med svarta oliver och Pesto gott med.