Recept från Zeta: Krämig dressing med rostad vitlök

Krämig dressing med rostad vitlök

En smakrik dressing med vitlök, god på både grönsaker och grillat kött.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Rosta vitlöken i ugn 225° ca 20 minuter eller koka vitlöksklyftorna mjuka i lättsaltat vatten ca 5 min.

Mixa vitlöken, ägg och vinäger slätt med en stavmixer. (Sila eventuellt genom sil för få majonnäsen helt slät och slippa bruna rostade bitar i dressingen.)

Vispa droppvis in olja till en fast och krämig dressing.

Smaka av med salt och peppar.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

    Om du kokar vitlöksklyftorna blir de mjuka och milda i smaken.

Bli inspirerad av Zeta

Halloumi

Vill du veta mer om Zetas halloumi

Läs mer

Vinn resa till Italien!

Italienska pastarätter

I Italien är pasta vardagsmat.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.