Recept från Zeta. Rökt Skagenröra med pepparrot_li

Skagenröra med pepparrot

En klassisk skagenröra med italiensk tvist. En perfekt förrätt till helgmiddagen eller som smårätt på buffébordet.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 1 1/2 dl majonnäs (se recept på Zeta.nu)
  • 2 msk riven pepparrot
  • 400 g handskalade räkor
  • 3 msk dill fint skuren
  • 4-6 brödskivor
  • Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Läs mer
    att steka i
  • 1/2 citron i klyftor
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Blanda majonnäs, pepparrot och dill.

Hacka räkorna grovt och lägg dem i en skål.

Blanda ned såsen i räkorna lite i taget till en fin skagenröra.

Den ska inte vara för torr men inte heller för såsig.

Skär brödskivorna i trekanter och stek på båda sidor i rikligt med olivolja.

Servera skagenröran med stekt bröd och citronklyftor.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.