Basilika- och parmesanaioli

RÖSTA PÅ RECEPTET (146)

(146)

Vad tycker du?

20min 9 ingredienser

Aioli är en god sås gjord på ägg, olja, vinäger och vitlök. Det här receptet är en ny variant med parmesan och basilika.

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.

Ingredienser

portioner
6
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2
äggulor
1 msk
senap, gärna fransk
1 dl
basilikablad, hackade
1/2-1
vitlöksklyfta, finriven
salt
nymald svartpeppar

Gör så här

Tips!

God röra som passar till det mesta på buffébordet. Den passar även utmärkt som till skaldjur, fisk eller på rostat surdegsbröd.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (146)

(146)

Vad tyckte du om receptet?

3 kommentarer

Zeta

Hej Kajsa! Tack för din kommentar. Vi har förtydligat det i receptet. Det är även viktigt att välja rätt olivolja, vi rekommenderar här vår Olivolja Classico men man kan även välja en mildare variant som vår Olivolja Extra Mild ( https://www.zeta.nu/produkter/olivolja-extra-mild/ ) om man vill ha den mildare.

Linus

Ingen vitlök i en Aioli?

Zeta

Hej Linus! Det är klart att aioli sak innehålla vitlök. Vi hade missat den ingrediensen men nu har vi fixat det. Tack för hjälpen!

Sommarmat från medelhavsköket

Grekisk sommarsallad med fetaost och vattenmelon
Grekisk sommarsallad med fetaost och vattenmelon
Rostade medelhavsgrönsaker med fetaost och soltorkade tomater
Rostade medelhavsgrönsaker med fetaost och soltorkade tomater
Pastasallad till picknick med vispad fetaostdipp
Pastasallad till picknick med vispad fetaostdipp
Nykokt färsk majs med tre toppings
Nykokt färsk majs med tre toppings
Krispig bläckfisk med oliver, kapris och rostad potatis
Krispig bläckfisk med oliver, kapris och rostad potatis