Basilika- och parmesanaioli

RÖSTA PÅ RECEPTET (135)

(135)

Vad tycker du?

20min 9 ingredienser

Aioli är en god sås gjord på ägg, olja, vinäger och vitlök. Det här receptet är en ny variant med parmesan och basilika.

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.

Ingredienser

portioner
6
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2
äggulor
1 msk
senap, gärna fransk
1 dl
basilikablad, hackade
1/2-1
vitlöksklyfta, finriven
salt
nymald svartpeppar

Gör så här

Tips!

God röra som passar till det mesta på buffébordet. Den passar även utmärkt som till skaldjur, fisk eller på rostat surdegsbröd.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (135)

(135)

Vad tycker du?

3 kommentarer

Zeta

Hej Kajsa! Tack för din kommentar. Vi har förtydligat det i receptet. Det är även viktigt att välja rätt olivolja, vi rekommenderar här vår Olivolja Classico men man kan även välja en mildare variant som vår Olivolja Extra Mild ( https://www.zeta.nu/produkter/olivolja-extra-mild/ ) om man vill ha den mildare.

Linus

Ingen vitlök i en Aioli?

Zeta

Hej Linus! Det är klart att aioli sak innehålla vitlök. Vi hade missat den ingrediensen men nu har vi fixat det. Tack för hjälpen!

Vårmiddagar i maj

Måndag
Måndag
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Tisdag
Tisdag
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Onsdag
Onsdag
Pastasallad med pesto och parmesan
Pastasallad med pesto och parmesan
Torsdag
Torsdag
Sparrissallad med lax och mozzarella
Sparrissallad med lax och mozzarella
Fredag
Fredag
Burrata med pesto och tomatsallad
Burrata med pesto och tomatsallad
Lördag
Lördag
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Söndag
Söndag
Fetaostbiffar
Fetaostbiffar