Recept från Zeta. Basilika- och-parmesanaioli

Basilika- och parmesanaioli

Aioli är en god sås gjord på ägg, olja, vinäger och vitlök. Det här receptet är en ny variant med parmesan och basilika.

Tillagningstid

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Se till att alla ingredienser har samma temperatur. Det minskar risken för att aiolin ska skära sig.

Mixa äggulor, senap, vinäger, basilikablad och finriven vitlök i en mixer eller med en stavmixer.

Tillsätt droppvis olivolja till en krämig aioli.

Vänd ner parmesan och smaka av med salt och peppar.

Ringla över olivolja vid servering.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips God röra som passar till det mesta på buffébordet. Den passar även utmärkt som till skaldjur, fisk eller på rostat surdegsbröd.

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.