Het röra med citron och basilika

RÖSTA PÅ RECEPTET (54)

(54)

RÖSTA PÅ RECEPTET (54)

(54)

Vad tycker du?

15min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

En utsökt röra med citron och basilika som får sin hetta från färsk chili. Passar bra till fisk eller kött och är mycket god till det nybakade lantbrödet!

Receptet är framtaget av Zeta.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 förpackning
1
röd chili, i bitar
20-25 st
basilikablad
1 tsk
citronskal, rivet
1 msk
citronsaft
1
vitlöksklyfta, pressad

Gör så här

Tips!

Blanda röran med lika stor mängd färdigkokta cous cousgryn och lite mer olivolja. Gott till fisk eller kött.
Den heta röran fungerar utmärkt som plockmat tillsammans med t.ex. Zeta Filoncini, Crostini och Bruschetta. Också gott till lantbröd och en god soppa eller en kyckling stekt i ugnen.

0 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (54)

(54)
Tack!

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco