Recept från Zeta. osttallrik_med_rodlokschutney_och_olivknacke

Osttallrik med rödlökschutney och olivknäcke

Knäckebröd med oliv är otroligt gott tillsammans med goda ostar och en chutney på rödlök.

Tillagningstid

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Rödlökschutney  Skär rödlöken i små ”båtar”, alternativt skiva den tunt.

Bryn löken på hög värme i olivolja i en stekpanna tills den har fått mycket färg, tillsätt sockret och låt det karamelliseras, fortfarande på hög temperatur.

Tillsätt rödvinsvinägern när sockret har löst sig och börjat puttra.

Låt det koka ihop och häll i vinet samt rosmarinkvistarna.

Koka ytterligare ca 5 min, låt svalna.

Droppa gärna över lite Novello innan servering.

Håller 1 vecka i kylen i burk med tätslutande lock.

Olivknäcke Sätt ugnen på 250 grader.

Mixa oliverna med 1 dl av vätskan från burken.

Tillsätt vatten, mjöl, salt, jäst och olivolja.

Blanda ihop degen utan att överarbeta den.

Låt degen jäsa i rumstemperatur i 45 minuter eller i kylskåp över natten.

Dela upp degen i cirka 16 bitar.

Kavla ut till tunna kakor (använd extra mjöl, om degen är kladdig).

Grädda bröden, några i taget, på plåt mitt i ugnen i 5–6 minuter.

Låt svalna på galler.

Ost Välj dina favoritostar och lägg upp på t ex en skärbräda.

Servera med rödlökschutneyn och olivknäcket.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.