Recept från Zeta: Grillad entrecôte med krämig dressing med rostad vitlök

Grillad entrecôte med krämig vitlöksdressing

En klassisk grillad entrecôte serverad tillsammans med en krämig dressing med rostad vitlök.

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 1 kg färskpotatis
  • 4 bitar entrecote à 200 g
  • salt
  • nymald peppar
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Sätt ugnen på 225°.

Rosta potatisen tillsammans med vitlök, olja, salt och peppar i mitten av ugnen ca 30 minuter.

Tag ut vitlöken efter ca 20 minuter och låt svalna.

Ta loss och skala 4 klyftor.

Gör vitlöksdressingen.

Mixa vitlöken, ägg och vinäger slätt med en stavmixer. (Sila eventuellt genom sil för få majonnäsen helt slät och slippa bruna rostade bitar i dressingen.)

Vispa droppvis in olja till en fast och krämig dressing.

Smaka av med salt och peppar.

Pensla köttet med olivolja och grilla precis till servering.

Servera med vitlöksdressing, rostad potatis och grönsallad.

Om du vill, dekorera med rostade vitlöksklyftor.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.