Recept från Zeta. Hemlagad_pesto_li

Hemlagad pesto

Klassisk italiensk pesto med basilika, pinjekärnor, parmesan, vitlök och olivolja.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Rosta pinjekärnorna i en torr stekpanna och mixa dem tillsammans med plockade basilikablad, vitlök och olivolja.

Vänd ned parmesanosten och smaka av med salt och peppar.

Hemlagad pesto är underbart gott och enkelt att göra.

Till servering

Pesto är gott att blanda i pasta eller servera som separat sås.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips Variera peston: - Tillsätt rivet citronskal eller Zeta Citronolja eller Zeta Olivolja Chili & Vitlök - Byt ut pinjekärnorna mot rostad mandel eller hasselnöt, valnötter eller cashewnötter. - Ersätt hälften av basilikan med färsk timjan - Byt ut basilikan mot ½ påse rucola

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.