Recept från Zeta. Hemlagad_pesto_li

Hemlagad pesto

Klassisk italiensk pesto med basilika, pinjekärnor, parmesan, vitlök och olivolja.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Rosta pinjekärnorna i en torr stekpanna och mixa dem tillsammans med plockade basilikablad, vitlök och olivolja.

Vänd ned parmesanosten och smaka av med salt och peppar.

Hemlagad pesto är underbart gott och enkelt att göra.

Till servering

Pesto är gott att blanda i pasta eller servera som separat sås.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips Variera peston: - Tillsätt rivet citronskal eller Zeta Citronolja eller Zeta Olivolja Chili & Vitlök - Byt ut pinjekärnorna mot rostad mandel eller hasselnöt, valnötter eller cashewnötter. - Ersätt hälften av basilikan med färsk timjan - Byt ut basilikan mot ½ påse rucola

Skriv ett svar

Nils

Jag gjorde denna pesto, jag använde exakt de ingredienser som stod i receptet förutom att jag hade riven ost (Parmigiano Reggiano) som var lagrad 14 månader istället för de 16-22 som står i receptet.
Min pesto blev besk, har ni någon idé vad det kan bero på?

Mvh, Nils

Emma Olsson

Hej Nils,
En pesto ska vara milt besk. Vi rekommenderar att använda en mildare olivolja, exempelvis vår Extra jungfruolivolja Classico. Men som jag förstår det använde du denna. Ibland kan det vara så att basilikan i sig är mycket besk och peston får då en bitter smak. Eller så kan det vara så att du råkat få med en liten stjälk i tillredningen som ger den beska smaken.
Hälsningar,
Emma från Zeta

Carina

Hej! Undrar hur länge egengjord pesto håller?

Med vänlig hälsning,
Carina

Zeta

Hej Carina! Om du lägger den hemlagade peston i en ren burk , fyller på lite olivolja på toppen och försluter med lock så håller den i minst 4 till 5 dagar. Du kan även frysa peston i portionsbitar om du vill, du förlorar kanske lite av smaken och fräschören. Självklart är den ju alltid godast nygjord.

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.