Tomatsås alla kockfritids

Tomatsås alla kockfritids

Klassisk italiensk tomatsås på körsbärstomater, blekselleri och morot.

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Hetta upp olivoljan i en kastrull. Fräs löken tills den mjuk och genomskinlig.

Tillsätt selleri, morot och vitlök. Fräs ytterligare 2-3 min.

Häll på körsbärstomater, socker och salt och rör om ordentligt. Låt såsen sjuda 15-20 min. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.

Om såsen börjar bli för tjock kan man hälla i några skedar vatten (gärna pastavatten om du kokar pasta). Har du god olivolja och en bit parmesan hemma blir den extra lyxig.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.