Inbakad pizzarulle – Stromboli

RÖSTA PÅ RECEPTET (6)

(6)

Vad tycker du?

45min 9 ingredienser

Stromboli är den saftiga och smakrika pizzarullen som uppfanns av en amerikansk-italiensk pizzabagare i Philadelphia i början på 1950-talet. Legenden säger att den namngavs efter en film som hade premiär då, nämligen ”Stromboli” med den då världsberömda svenska skådespelerskan Ingrid Bergman och den italienske regissören Roberto Rossellini. Det var under den filmen som de träffades och blev ett par, detta var lite av en skandal eftersom Ingrid Bergman redan var gift. Namnet ”Stromboli” fanns då på allas läppar och blev det självklara namnvalet!

Receptet är framtaget i samarbete med Zeta.

Ingredienser

portioner
4 - 6
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 sats
pizzadeg eller
2 st
färdiga pizzadegar på rulle
1 tsk
torkad oregano

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (6)

(6)

Vad tyckte du om receptet?

5 kommentarer

Lämna ett svar till Marie Avbryt svar

Lena Didenbäck

Hej
Undrar om rullen är god kall, och klarar sig att ta med på utflykt t.ex?

Anna Mellberg

Hej Lena! Rullen är absolut godast nygjord och det har inte blivit några rester över då vi ätit den, men vi tror att den skulle kunna fungera kall också. Hälsningar från vännerna på Zeta

Christian

I ingedienslistan står det Prosciutto Crudo och i receptet Prosciutto Cotto. Vilket ska det vara?

Anna Mellberg

Hej Christian! Tack för att du uppmärksammar oss på att det lagts in fel produkt i ingredienslistan. Det ska vara Prosciutto Cotto. Vi har ändrat nu! Det blir gott med båda alternativen, men rätt ska vara rätt. Lycka till i köket önskar Zetas provkök