Burrata med ugnsbakade tomater

RÖSTA PÅ RECEPTET (40)

(40)

Vad tycker du?

1tim 10min 6 ingredienser

Dags att provsmaka TiktTok-sensationen med ugnsbakade tomater och krämig burrata! Succérätt som finns i många olika varianter, men den godaste hittar du här. Servera som förrätt eller på buffébordet.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
400 g
körsbärstomater, gärna olika färger
2
vitlöksklyftor, skalade
1 kvist
rosmarin
1/2 tsk
flingsalt
2 frp
Till servering
1 kruka
basilika
citronzest
surdegsbröd

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (40)

(40)

Vad tyckte du om receptet?

8 kommentarer

Gunilla

Jag bytte ut rosmarin mot basilika, blev så himla gott!

Catarina

Supergott! Kommer absolut göra det igen…
Jag tillagade tomaterna i airfryer använde lite olja ca 25 minuter rörde om efter halva tiden.

Eva Foyer

Varför ska inte burratan vara i ugnen? Varför ska den serveras kall på de i och för sig heta tomaterna? Vore det inte godare om osten var lite lätt smält åtminstone? Undrar jag, nyfiken på er kommentar.

Anna Mellberg

Hej Eva! Burrata är en ost med en härligt lös och gräddig fyllning. Den behöver alltså inte smälta för att få krämig konsistens. Vi tycket att den bäst kommer till sin rätt om den inte upphettas. Den innehåller en hel del vätska vilket gör att den inte fungerar optimalt i varmt tillstånd. Om du inte vill att osten ska vara kylskåpskall så tar du ut den i rumstemperatur ca 30 minuter innan servering. Lycka till med matlagningen, hälsar Anna på Zeta

Tuula

Är så lycklig över att Zeta ger recept med det goda italienska köket. Kan inte längre resa till underbara Italien men nu kommer Italien till mig via Zetas recept. Mille Grazie🙏

Anna Mellberg

Hej Tuula! Det låter helt fantastiskt och vi blir så glada att du tar dig tid och skriver det. Hälsningar vännerna på Zeta

Lars Forsström

Sitter här mitt i natten och ser dessa gastronomiska recept, man blir ju alldeles galen!

Anna Mellberg

Hej Lars! Vi blir så glada att höra att du gillar våra recept och att de håller dig sällskap igenom natten! Vi hoppas dock att du får sova några timmar också:-D Nu önskar vi dig en riktigt härlig och GOD Påsk. Hälsningar vännerna på Zeta

Italiensk söndagsmiddag

Ossobuco
Ossobuco
Ossobuco är klassiskt italienskt långkok på kalvlägg. Enligt tradition serveras rätten med med...
Ossobuco är klassiskt italienskt långkok på kalvlägg....
Saffransrisotto med pilgrimsmusslor och blåmusslor
Saffransrisotto med pilgrimsmusslor och blåmusslor
En lyxigare saffransrisotto med skaldjur och gremolata. Med pilgrimsmusslor och blåmusslor blir det...
En lyxigare saffransrisotto med skaldjur och gremolata....
Spaghetti alla puttanesca
Spaghetti alla puttanesca
Spaghetti puttanesca är en klassisk italiensk pastarätt med smakrika tomater, kapris, chili och...
Spaghetti puttanesca är en klassisk italiensk pastarätt...
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med krämig buffelmozzarella och tomatsås. Servera med olika tillbehör som salami, pesto...
Pizza med krämig buffelmozzarella och tomatsås. Servera...
Porchetta
Porchetta
Porchetta är fläskkarré fylld med väldoftande örter som vitlök, rosmarin och fänkål.
Porchetta är fläskkarré fylld med väldoftande örter...
Lasagne
Lasagne
Lasagne som smakar lika gott som i Italien. I en Lasagne al forno...
Lasagne som smakar lika gott som i...