Pasta Mezze Maniche med scamorza, chili och persilja

RÖSTA PÅ RECEPTET (48)

(48)

RÖSTA PÅ RECEPTET (48)

(48)

Vad tycker du?

25min

Scamorza är rökt mozzarella som har sitt ursprung i Apulien i södra Italien. Den är torrare och mer kompakt i texturen och får en karakteristisk päronliknande form genom att hängas upp i snören under rökningen. Scarmorza går att byta ut mot vanlig mozzarella.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2
vitlöksklyftor
1
gul lök
1 krm
chiliflakes
1/2 dl
bladpersilja, finhackad
1 msk
färskpressad citronjuice
citronzest
1 dl
pastavatten
flingsalt
nymalen svartpeppar

Gör så här

2 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (48)

(48)
Tack!

Johan Lindberg

Hur gör man för att osten inte ska bli en enda trådig klump?

Anna Mellberg

Hej Johan! Det gäller att skära osten i små kuber och att snabbt tillsätta den varma pastan och blanda ordentligt. Späd med pastavatten under omröring. Hoppas att det går bättre vid nästa tillfälle, hälsar vännerna på Zeta

Recept från kategorier