Pasta Mezze Maniche med scamorza, chili och persilja

RÖSTA PÅ RECEPTET (51)

(51)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

25min 12 ingredienser

Scamorza är rökt mozzarella som har sitt ursprung i Apulien i södra Italien. Den är torrare och mer kompakt i texturen och får en karakteristisk päronliknande form genom att hängas upp i snören under rökningen. Scarmorza går att byta ut mot vanlig mozzarella.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2
vitlöksklyftor
1
gul lök
1 krm
chiliflakes
1/2 dl
bladpersilja, finhackad
1 msk
färskpressad citronjuice
citronzest
1 dl
pastavatten
flingsalt
nymalen svartpeppar

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (51)

(51)

Vad tycker du?

3 kommentarer

Johan Lindberg

Nu har jag förgäves provat flera gånger. Den här osten vill inte fästa på pastan utan bara klumpa ihop sig. Resultatet blir mycket bättre med svensk korvost.

Johan Lindberg

Hur gör man för att osten inte ska bli en enda trådig klump?

Anna Mellberg

Hej Johan! Det gäller att skära osten i små kuber och att snabbt tillsätta den varma pastan och blanda ordentligt. Späd med pastavatten under omröring. Hoppas att det går bättre vid nästa tillfälle, hälsar vännerna på Zeta

Sensommarvecka med italienska smaker

Måndag
Måndag
Frasig fetaost med sallad och picklad rödlök
Frasig fetaost med sallad och picklad rödlök
Tisdag
Tisdag
Sallad med kikärtor
Sallad med kikärtor
Onsdag
Onsdag
Snabb lasagne i stekpanna
Snabb lasagne i stekpanna
Torsdag
Torsdag
Lax i ugn med fetaost och oliver
Lax i ugn med fetaost och oliver
Fredag
Fredag
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Lördag
Lördag
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja