Pasta Mezze Maniche med scamorza, chili och persilja

RÖSTA PÅ RECEPTET (52)

(52)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

25min 12 ingredienser

Scamorza är rökt mozzarella som har sitt ursprung i Apulien i södra Italien. Den är torrare och mer kompakt i texturen och får en karakteristisk päronliknande form genom att hängas upp i snören under rökningen. Scarmorza går att byta ut mot vanlig mozzarella.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2
vitlöksklyftor
1
gul lök
1 krm
chiliflakes
1/2 dl
bladpersilja, finhackad
1 msk
färskpressad citronjuice
citronzest
1 dl
pastavatten
flingsalt
nymalen svartpeppar

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (52)

(52)

Vad tycker du?

3 kommentarer

Lämna ett svar till Johan Lindberg Avbryt svar

Johan Lindberg

Nu har jag förgäves provat flera gånger. Den här osten vill inte fästa på pastan utan bara klumpa ihop sig. Resultatet blir mycket bättre med svensk korvost.

Johan Lindberg

Hur gör man för att osten inte ska bli en enda trådig klump?

Anna Mellberg

Hej Johan! Det gäller att skära osten i små kuber och att snabbt tillsätta den varma pastan och blanda ordentligt. Späd med pastavatten under omröring. Hoppas att det går bättre vid nästa tillfälle, hälsar vännerna på Zeta

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco