Vitlöksfräst zucchini med mozzarella

RÖSTA PÅ RECEPTET (15)

(15)

Vad tycker du?

20min 9 ingredienser

Citron och buffelmozzarella är en oslagbar kombination, lägg till krispig friterad kapris och lena skivor av zucchini så är succén ett faktum. Den här rätten är perfekt som förrätt eller som en del i en buffé.

Receptet är framtaget i samarbete med Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2 små
zucchini
1
halverad vitlöksklyfta
1
citron, saft och zest
färsk basilika
nymalen svartpeppar

Gör så här

Tips!

Det går också bra att grilla zucchinin men skär den då något tjockare och pensla skivorna med olja blandat med pressad vitlök. Skivorna ska bara grillas snabbt.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (15)

(15)

Vad tyckte du om receptet?

9 kommentarer

Maria

Kan man steka zucchiniskivorna dagen innan festen och lägga ihop salladen samma dag som man ska äta?

Anna Mellberg

Hej Maria! Det fungerar absolut. Men bäst resultat får man om man serverar dem närmre inpå tillagning. Hälsningar från vännerna på Zeta

Ellen

Serveras den kall?

Anna Mellberg

Hej Ellen! Ja, den serveras kall eller ljummen. Hälsningar från vännerna på Zeta

Alex

Spännande recept! Kan man fritera kaprisen dagen innan eller blir det godast om de serveras direkt?

Anna Mellberg

Hej Alex! Kaprisen är krispigast och godast precis efter fritering. Det tar ganska lång tid för den att bli krispig- så ha tålamod och håll koll hela tiden. Ta upp och kontrollera med jämna mellanrum. Hälsningar vännerna på Zeta

Ingrid Lindström

Gott! Bytte citron mot blodapelsin och pinjenötter mot rostade solrosfrön👍🏻

Anna Mellberg

Hej Ingrid! Det låter jättegott- vilken bra utveckling av receptet! Trevlig helg önskar Anna på Zeta