Vitlöksfräst zucchini med mozzarella

RÖSTA PÅ RECEPTET (10)

(10)

Vad tycker du?

20min 9 ingredienser

Citron och buffelmozzarella är en oslagbar kombination, lägg till krispig friterad kapris och lena skivor av zucchini så är succén ett faktum. Den här rätten är perfekt som förrätt eller som en del i en buffé.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2 små
zucchini
1
halverad vitlöksklyfta
1
citron, saft och zest
färsk basilika
nymalen svartpeppar

Gör så här

Tips!

Det går också bra att grilla zucchinin men skär den då något tjockare och pensla skivorna med olja blandat med pressad vitlök. Skivorna ska bara grillas snabbt.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (10)

(10)

Vad tycker du?

2 kommentarer

Ingrid Lindström

Gott! Bytte citron mot blodapelsin och pinjenötter mot rostade solrosfrön👍🏻

Anna Mellberg

Hej Ingrid! Det låter jättegott- vilken bra utveckling av receptet! Trevlig helg önskar Anna på Zeta

Vårmiddagar i maj

Måndag
Måndag
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Tisdag
Tisdag
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Onsdag
Onsdag
Pastasallad med pesto och parmesan
Pastasallad med pesto och parmesan
Torsdag
Torsdag
Sparrissallad med lax och mozzarella
Sparrissallad med lax och mozzarella
Fredag
Fredag
Burrata med pesto och tomatsallad
Burrata med pesto och tomatsallad
Lördag
Lördag
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Söndag
Söndag
Fetaostbiffar
Fetaostbiffar