Vitlöksfräst zucchini med mozzarella

RÖSTA PÅ RECEPTET (14)

(14)

Vad tycker du?

20min 9 ingredienser

Citron och buffelmozzarella är en oslagbar kombination, lägg till krispig friterad kapris och lena skivor av zucchini så är succén ett faktum. Den här rätten är perfekt som förrätt eller som en del i en buffé.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2 små
zucchini
1
halverad vitlöksklyfta
1
citron, saft och zest
färsk basilika
nymalen svartpeppar

Gör så här

Tips!

Det går också bra att grilla zucchinin men skär den då något tjockare och pensla skivorna med olja blandat med pressad vitlök. Skivorna ska bara grillas snabbt.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (14)

(14)

Vad tyckte du om receptet?

4 kommentarer

Alex

Spännande recept! Kan man fritera kaprisen dagen innan eller blir det godast om de serveras direkt?

Anna Mellberg

Hej Alex! Kaprisen är krispigast och godast precis efter fritering. Det tar ganska lång tid för den att bli krispig- så ha tålamod och håll koll hela tiden. Ta upp och kontrollera med jämna mellanrum. Hälsningar vännerna på Zeta

Ingrid Lindström

Gott! Bytte citron mot blodapelsin och pinjenötter mot rostade solrosfrön👍🏻

Anna Mellberg

Hej Ingrid! Det låter jättegott- vilken bra utveckling av receptet! Trevlig helg önskar Anna på Zeta

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco