Pinsa med fluffig citronmascarpone, rom och rödlök

RÖSTA PÅ RECEPTET (104)

(104)

Vad tycker du?

15min 4 ingredienser

Vår lyxigaste variant av pinsa som passar perfekt dagar då det ska firas lite extra eller dagar då humöret inte är på topp och det behövs en humörhöjare. Skär upp i mindre bitar och servera som tilltugg till immande kallt bubbel innan middagen eller unna dig en hel alldeles själv. Ett som är säkert är att det alltid är gott med den krämiga friska citronmascarponen och den salta rommen i kombination med det krispiga brödet. Mums.

Receptet är framtaget i samarbete med Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 frp
Topping
1/2 frp
1/2
rödlök, finhackad
citronzest
80 g
valfri rom
färsk dill

Gör så här

Tips!

Vill du bjuda extra lyxigt välj löjrom, annars väljer du din favoritrom till exempel sikrom, stenbitsrom eller tångrom.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (104)

(104)

Vad tyckte du om receptet?

13 kommentarer

Inger sjöholm

Tänkte ha till jordärtkocksoppe-lunch. Behöver jag två pinsor? (4 vuxna)

Anna Mellberg

Hej Inger! Finns det soppa till så kan det säkert räcka med 1/4 pisa er person, men denna är så god att vi tror att det nog kan gå åt lite extra… Men som sagt, är dina gäster inte jättehungriga så kan det räcka med 1 pinsa + soppa för 4 pers. Lycka till i köket önskar vännerna på Zeta.

Mariana Kämpe

Låter supersmaskigt, blir vårt tilltugg till bubblet på nyår. En liten fråga, vad kan man ersätta kronärtspuren med??

Anna Mellberg

Hej Mariana! Du kan grädda pinsan med osten och sedan pensla den med Zeta Olivolja Citron innan du toppar den med mascarpone, rom rödlök och örter. Gott Nytt År önskar vännerna på Zeta

Barbro Carlsson

Så underbart gott, gästerna jublade!

Anna Mellberg

Hej Barbro! Åh så glada vi blir att höra det! Vi önskar dig och dina vänner en härlig helg i solen. Kramar från vännerna på Zeta

Åsa

Bästa förrättsplocket! Himmelskt gott! Enkelt att göra och resultatet känns proffsigt!

Anna Mellberg

Så kul att höra Åsa! Det var många här på Zetas kontor som också gjorde denna rätt under Jul och Nyår. Gott Nytt År önskar vännerna på Zeta

Carl-Jan Flach

Verkar himmelskt gott. !!

Anna Mellberg

Carl-Jan! Det lovar jag dig att det är och tack för härlig kommentar! Gott Nytt År önskar Anna på Zeta

Antipasti - Småplock på italienska

Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta är ett friterat bröd som är vanligt i norra Italien där...
Torta fritta är ett friterat bröd som...
Antipastispett
Antipastispett
Antipasti med en blandning av italienska smaker. Går enkelt att förbereda på assiett...
Antipasti med en blandning av italienska smaker....
Bruschetta alla caprese
Bruschetta alla caprese
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat - en vitlöksdoftande enkel sensation!
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat...
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på 10 min. Ett perfekt drinktilltugg eller...
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på...
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller...
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt...