Frasig fetaost med sallad och picklad rödlök

RÖSTA PÅ RECEPTET (42)

(42)

Vad tycker du?

30min 3 ingredienser

Varm och krämig fetaost med knaprig yta är helt enkelt oemotståndligt. Om osten dessutom serveras på en bädd av krispig sallad och sötsyrlig rödlök, ja då är det sommarens, eller varför inte hela årets smakmässiga fullträff!

Receptet är framtaget i samarbete med Zeta.

Ingredienser

portioner
2
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Snabbpicklad rödlök
1
rödlök, tunt skivad
1/2 dl
vatten
Sallad
1 frp
späda salladsskott
2
tomater
1
morot, stor
färsk oregano
Dressing
1 msk
vinägermarinad från löken
salt
nymalen svartpeppar
Fetaosten
1 dl
vetemjöl
1
ägg

Gör så här

Tips!

Vinägermarinaden som blir över är perfekt att använda som bas i en vinägrett dagarna efteråt. Förvara i kylskåp.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (42)

(42)

Vad tyckte du om receptet?

3 kommentarer

Sylvia

Kan man tillaga osten i ugnen eller i en airfryer?

Anna Mellberg

Hej! Det har vi inte testat- men det borde fungera alldeles utmärkt. Återkom gärna och berätta hur det gått. Hälsningar från vännerna på Zeta

Veckomeny november

Måndag Måndag
Måndag
Krämig kycklinggryta med citron och mascarpone
Krämig kycklinggryta med citron och mascarpone
Tisdag Tisdag
Tisdag
Linsgryta med tomat och fetaost
Linsgryta med tomat och fetaost
Onsdag Onsdag
Onsdag
Lasagne
Lasagne
Torsdag Torsdag
Torsdag
Mini Pinsa med pesto, burrata och pinjenötter
Mini Pinsa med pesto, burrata och pinjenötter