Frasig fetaost med sallad och picklad rödlök

RÖSTA PÅ RECEPTET (30)

(30)

Vad tycker du?

30min 3 ingredienser

Varm och krämig fetaost med knaprig yta är helt enkelt oemotståndligt. Om osten dessutom serveras på en bädd av krispig sallad och sötsyrlig rödlök, ja då är det sommarens, eller varför inte hela årets smakmässiga fullträff!

Receptet är framtaget i samarbete med Zeta.

Ingredienser

portioner
2
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Snabbpicklad rödlök
1
rödlök, tunt skivad
1/2 dl
vatten
Sallad
1 frp
späda salladsskott
2
tomater
1
morot, stor
färsk oregano
Dressing
1 msk
vinägermarinad från löken
salt
nymalen svartpeppar
Fetaosten
2 frp
1 dl
vetemjöl
1
ägg

Gör så här

Tips!

Vinägermarinaden som blir över är perfekt att använda som bas i en vinägrett dagarna efteråt. Förvara i kylskåp.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (30)

(30)

Vad tyckte du om receptet?

2 kommentarer

Sylvia

Kan man tillaga osten i ugnen eller i en airfryer?

Anna Mellberg

Hej! Det har vi inte testat- men det borde fungera alldeles utmärkt. Återkom gärna och berätta hur det gått. Hälsningar från vännerna på Zeta

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco