Spaghetti Pomodoro

RÖSTA PÅ RECEPTET (311)

(311)

Vad tycker du?

20min 13 ingredienser
Goda erbjudanden
Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Goda erbjudanden

Klassisk italiensk vardagspasta som serveras med riven grana padano ost på toppen. Tomatsåsen är härligt mustig och ger fin smak till rätten.

Receptet är framtaget av Zeta.

Goda erbjudanden
Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Goda erbjudanden

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1/2 frp
2
vitlöksklyftor, finhackade
1/2
gul lök, finhackad
2 tsk
Sardellcrème MSC-märkt (kan uteslutas)
1 frp
krossade tomater
1
lagerblad
1/2 tsk
oregano, torkad
1
nypa socker
salt
nymalen svartpeppar
10
basilikablad, strimlade
Till servering

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (311)

(311)

Vad tyckte du om receptet?

20 kommentarer

Eva

Vad exakt ska man spara lite pastavatten till? Eller menar ni att man inte ska hälla av allt vatten?

Patrik Alexandersson

Pastavattnet innehåller stärkelse, som när vattnet reduceras i såsen skapar den krämighet som kännetecknar många italienska pastasåser.

Anna Mellberg

Hej Eva! Mycket bra fråga eftersom det glömts nämnas i beredningstexten att såsen ska spädas med ca 1/2 dl pastavatten när den blandas med pastan. Vi har nu uppdaterat receptet. Tack för att du uppmärksammade oss. Hälsningar Anna på Zeta

Marika

Ja, supergod pastarätt. Jag, personligen väljer att addera lite hackad själkselleri och dessutom en msk tomatpure. Obs, gör plats för tomatpuren i pannan så den får fräsa ifred i olja innan den rörs omkring i resten. Kan bli beskt annars. Även mer (dubbelt) rött vin och lite vatten. Låter det koka minst 45 min.

Anni

Supergott recept!
Rekommenderar dock att lägga till en portion då det inte blir jättemycket tomatsås.

Jenny

Toppen som vardagsrätt. Vi brukar addera bacon och massa parmesan. Detta recept går på repeat!

Anna Mellberg

Hej Jenny! Så härligt att ni gillar receptet- och så kul att ni utvecklat det! God Jul och Gott Nytt År önskar vännerna på Zeta

Anni

Supergott och enkelt recept
Min nya favorit pastarätt!
Rekommenderar verkligen

Anders

God och enkel recept. Jag bytte ut sardellkrämen mot ansjovis och olivolja.
Kanon.

Giulia (Julia)

Jag rekommenderar detta recept starkt! Det var mycket smak, och en perfekt lagom och enkel maträtt som ändå kändes så lyxig. Jag gjorde detta recept med tomatpuré istället för Sardellcréme och utan vin. Det smakade toppenbra!

Magnus

Ser smarrigt ut och sardellcremen gör säkert sitt , måste prövas

Maria

Då man kokar vin försvinner alkoholhalten.

Tommy

Man vill ha smaken av vin men ej alkoholhalten när man lagar maten

Luis borchies

Vi försöker, min fru och jag, lära oss laga hälsosamma vegetariska rätter och era recept kan hjälpa oss komma igång.

Ali

Kan man ersätta matlagningsvinet med ett alkoholfritt alternativ?

Julia Karlsson

Dagligvaruhandeln (Ica, Konsum mm) har alkoholfria viner.

Emma Olsson

Hej Ali,
Vårt matlagningsvin innehåller endast 2,2 % alkohol, men absolut kan man byta det till ett helt alkoholfritt vin 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Klassisk italiensk höstmiddag

Höstgryta
Höstgryta
Italiensk kalvgryta Spezzatino
Italiensk kalvgryta Spezzatino
Klassisk pasta
Klassisk pasta
Bolognese med pasta tagliatelle
Bolognese med pasta tagliatelle
Risotto
Risotto
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Klassiskt italienskt långkok
Klassiskt italienskt långkok
Ossobuco
Ossobuco