Spaghetti Pomodoro

RÖSTA PÅ RECEPTET (296)

(296)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

20min 13 ingredienser

Klassisk italiensk vardagspasta som serveras med riven grana padano ost på toppen. Tomatsåsen är härligt mustig och ger fin smak till rätten.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1/2 frp
2
vitlöksklyftor, finhackade
1/2
gul lök, finhackad
2 tsk
Sardellcrème MSC-märkt (kan uteslutas)
1 frp
krossade tomater
1
lagerblad
1/2 tsk
oregano, torkad
1
nypa socker
salt
nymalen svartpeppar
10
basilikablad, strimlade
Till servering

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (296)

(296)

Vad tycker du?

20 kommentarer

Lämna ett svar till Jenny Avbryt svar

Eva

Vad exakt ska man spara lite pastavatten till? Eller menar ni att man inte ska hälla av allt vatten?

Patrik Alexandersson

Pastavattnet innehåller stärkelse, som när vattnet reduceras i såsen skapar den krämighet som kännetecknar många italienska pastasåser.

Anna Mellberg

Hej Eva! Mycket bra fråga eftersom det glömts nämnas i beredningstexten att såsen ska spädas med ca 1/2 dl pastavatten när den blandas med pastan. Vi har nu uppdaterat receptet. Tack för att du uppmärksammade oss. Hälsningar Anna på Zeta

Marika

Ja, supergod pastarätt. Jag, personligen väljer att addera lite hackad själkselleri och dessutom en msk tomatpure. Obs, gör plats för tomatpuren i pannan så den får fräsa ifred i olja innan den rörs omkring i resten. Kan bli beskt annars. Även mer (dubbelt) rött vin och lite vatten. Låter det koka minst 45 min.

Jenny

Toppen som vardagsrätt. Vi brukar addera bacon och massa parmesan. Detta recept går på repeat!

Anna Mellberg

Hej Jenny! Så härligt att ni gillar receptet- och så kul att ni utvecklat det! God Jul och Gott Nytt År önskar vännerna på Zeta

Giulia (Julia)

Jag rekommenderar detta recept starkt! Det var mycket smak, och en perfekt lagom och enkel maträtt som ändå kändes så lyxig. Jag gjorde detta recept med tomatpuré istället för Sardellcréme och utan vin. Det smakade toppenbra!

Luis borchies

Vi försöker, min fru och jag, lära oss laga hälsosamma vegetariska rätter och era recept kan hjälpa oss komma igång.

Antipasti - Småplock på italienska

Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta är ett friterat bröd som är vanligt i norra Italien där...
Torta fritta är ett friterat bröd som...
Antipastispett
Antipastispett
Antipasti med en blandning av italienska smaker. Går enkelt att förbereda på assiett...
Antipasti med en blandning av italienska smaker....
Bruschetta alla caprese
Bruschetta alla caprese
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat - en vitlöksdoftande enkel sensation!
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat...
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på 10 min. Ett perfekt drinktilltugg eller...
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på...
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller...
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt...