Spaghetti med ugnsbakad fetaost och tomater

RÖSTA PÅ RECEPTET (412)

(412)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

30min 11 ingredienser

Bakad fetaost, tomat och chili gör den trendiga och snabblagade tik tok pastan magiskt god. Det är dessutom en lättlagad och snabb maträtt som är härligt krämig med mycket smak. Vi tror att en ny vardagsklassiker har fötts!

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1/2 frp
1 frp
300 g
cocktailtomater
1
röd chili, finhackad
3
vitlöksklyftor, finrivna
salt
nymalen svartpeppar
1 kruka
basilika
1 dl
pastavatten

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (412)

(412)

Vad tycker du?

39 kommentarer

Anna

Väldigt gott tyckte både jag och 12-åringen. Bra och enkel vardagsmat.

Anna Mellberg

Hej Anna! Så roligt att höra- vi tycker också så mycket om det här receptet. Och precis som du säger så är den en perfekt vardagsrätt! Önskar er många goda måltider i framtiden, hälsningar Anna på Zeta

Birgitta

Jag bytte ut spaghettin mot fullkornspenne då vi försöker vara nyttiga. Vi hade inga tomater och fetaost hemma, vi fick hoppa över de stegen. Chili tycker jag är för starkt och därmed använde jag inte det! Jag tyckte det blev smaklöst.

Anna Mellberg

Hej Birgitta! Jag är ledsen att du fick den upplevelsen. Huvudingredienserna i det här receptet är fetaost och tomat- det är de som ger smakerna. Om man utesluter dessa blir det inte så mycket kvar att jobba med- så jag förstår att det inte smakade så mycket då. Mitt förslag är att du använder vår sökfunktion och skriver in de ingredienser du tycker om och vill laga mat med. Se till att hitta ett recept som är uppbyggt kring ingredienser som du har hemma, då kommer det bli godare. Lycka till önskar vännerna på Zeta

Alexandra

Jätte gott och enkel o snabbt rätt att göra. Sparade pastavattnet för att det skulle bli mer krämig.

Fredrik

Jag önskar att jag sparat pastavatten för det blev för torrt för mig när jag fick på parmesan också. Annars var det fint 👌

Magnus R

Roligt att min enkla rätt som jag kommit på dyker upp här! 🙂

Peter

Vad får dig att tro att du har kommit på den när den cirkulerat på alla sociala medier dom senaste tre åren

Anna Mellberg

Hej Magnus! Visst är det roligt att experimentera i köket! Den här rätten har varit en trend på olika digitala plattformar i flera år nu! Vi älskar smaken och att det är så enkelt att tillaga. Hälsningar vännerna på Zeta

Eva-Lena S

Rekommenderas starkt. Alltsedan vi i somras blev bjudna på denna rätt har vi tillagat den minst 1 gång i månaden.
Oftast har man ingredienserna hemma.

Eva jansson

Sååå gott. Den godaste lasagne jag någonsin ätit var på Sardinien. Även min man har ätit den godaste carbonaran någonsin i sardinien i alghero.

Maj-Britt jörneus

Perfekt när man har egna tomater och basilika i växthus, samt två vegeterianer i familjen.
Mycket gott och populärt. Använder fler tomater.

Marie Karlsson

Tyvärr motsvarade inte rätten förväntningarna. Den var mycket torr och intetsägande. Blir ingen repris på denna!

Sophie Berlin

Hej Marie,
Vad synd att rätten inte motsvarade förväntningarna. Om du skulle vilja laga rätten igen föreslår jag att du blandar i ca 1 dl av pastavattnet till såsen för att få den krämigare.
Vänliga hälsningar, Sophie på Zeta

Gittan

Fast food de luxe – Supergott, snabbt och enkelt. Spännande combo med den lite kärva fetaosten och den lena olivoljan. Den här rätten kan man bara lyckas med, så gott!

Max

Extremt snabbt och lätt tillagat, jättegott, vegetariskt, servera med några blad ottilagad basilika så blir det ännu godare

Lina

Den här pastarätten blev ju galet god! Kan verkligen rekommendera den. Uppskattades av hela familjen och vi kommer definitivt göra den igen.

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco