Pastamore med linser och rostad blomkål

RÖSTA PÅ RECEPTET (4)

(4)

Vad tycker du?

30min 11 ingredienser

Hjärtpasta med färgstarka grönsaker och gröna linser som naturlig proteinkälla. I Italien är det vanligt att kombinera baljväxter med pasta, en smakrik tradition som dessutom gör proteinet fullvärdigt och lätt för kroppen att ta upp. Rostad blomkål ger rätten en härligt nötig och karamelliserad smak.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

400 g
1
litet blomkålshuvud, i små buketter
1/3
chili, delad på längden
3 st
vitlöksklyftor, finhackade
1
morot, tärnad eller skivad tunt
salt
nymalen svartpeppar
persilja, hackade

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (4)

(4)

Vad tyckte du om receptet?

0 kommentarer

Italiensk söndagsmiddag

Ossobuco
Ossobuco
Ossobuco är klassiskt italienskt långkok på kalvlägg. Enligt tradition serveras rätten med med...
Ossobuco är klassiskt italienskt långkok på kalvlägg....
Saffransrisotto med pilgrimsmusslor och blåmusslor
Saffransrisotto med pilgrimsmusslor och blåmusslor
En lyxigare saffransrisotto med skaldjur och gremolata. Med pilgrimsmusslor och blåmusslor blir det...
En lyxigare saffransrisotto med skaldjur och gremolata....
Spaghetti alla puttanesca
Spaghetti alla puttanesca
Spaghetti puttanesca är en klassisk italiensk pastarätt med smakrika tomater, kapris, chili och...
Spaghetti puttanesca är en klassisk italiensk pastarätt...
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med krämig buffelmozzarella och tomatsås. Servera med olika tillbehör som salami, pesto...
Pizza med krämig buffelmozzarella och tomatsås. Servera...
Porchetta
Porchetta
Porchetta är fläskkarré fylld med väldoftande örter som vitlök, rosmarin och fänkål.
Porchetta är fläskkarré fylld med väldoftande örter...
Lasagne
Lasagne
Lasagne som smakar lika gott som i Italien. I en Lasagne al forno...
Lasagne som smakar lika gott som i...