Gazpacho med olivolja och kronärtskockskräm

RÖSTA PÅ RECEPTET (8)

(8)

Vad tycker du?

15min 12 ingredienser

Det är inte mycket som slår en sval gazpacho en varm sommardag. Tips är att mixa soppan hemma, häll upp i kyltermos och duka upp på din nästa picknick. Toppa med kronärtskockskräm, färsk basilika, krutonger och olivolja på plats.

Receptet är framtaget i samarbete med Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
silverlök
1
röd chili
1
vitlöksklyfta
1
röd paprika
1
gurka
2
röda tomater
500 g
krossade tomater
1 1/2 dl
kallt vatten
1 tsk
salt
nymalen svartpeppar
Toppings
1/2
kruka basilika
1
gurka, skalad och tärnad
1 frp
krutonger

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (8)

(8)

Vad tyckte du om receptet?

0 kommentarer

Sommarmat från medelhavsköket

Grekisk sommarsallad med fetaost och vattenmelon
Grekisk sommarsallad med fetaost och vattenmelon
Rostade medelhavsgrönsaker med fetaost och soltorkade tomater
Rostade medelhavsgrönsaker med fetaost och soltorkade tomater
Pastasallad till picknick med vispad fetaostdipp
Pastasallad till picknick med vispad fetaostdipp
Nykokt färsk majs med tre toppings
Nykokt färsk majs med tre toppings
Krispig bläckfisk med oliver, kapris och rostad potatis
Krispig bläckfisk med oliver, kapris och rostad potatis