Pasta Tagliatelle med bönor och örter

RÖSTA PÅ RECEPTET (30)

(30)

Vad tycker du?

30min 16 ingredienser

Krämig sås med smak av italienska örter och stora vita bönor passar utmärkt att göra en helt vanlig vardag, men går lika bra att servera som vegetariskt alternativ vid festliga tillfällen. De rostade hasselnötterna bidrar med sin härliga doft och smak men också med fin krispighet. Vänd ner pastasåsen i tagliatelle och servera direkt.

Receptet är framtaget i samarbete med Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2
2 bananschalottenlökar
1
stor stjälkselleri
2
vitlöksklyftor
1 kruka
oregano
1 tsk
torkad timjan
1/2 frp
1 msk
koncentrerad grönsaksfond
1 dl
pastavatten
salt
nymalen svartpeppar
1 kruka
basilika
1 dl
rostade hasselnötter, hackade

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (30)

(30)

Vad tyckte du om receptet?

2 kommentarer

Ylva Magnusson

Jag har lagat denna rätt vid två tillfällen. Vid det andra kände jag behov av att ”hotta upp” den lite och la då till citronzest och lite chiliflakes samt toppade med bladpersilja vilket jag tyckte lyfte rätten. Gästerna gillade den och backade flera gånger 🙂 Tyckte jag förenklade tillagningen med att istället för att köra grönsakerna råa med stavmixern (saknar matberedare) stekte dom lätt och därefter mixa. Kommer laga rätten igen:)

Anna Mellberg

Hej Ylva! Det låter jättegott, verkligen bra utveckling av detta recept! Tusen tack för att du tar dig tid att skriva ner och inspirera andra! Trevlig helg önskar vi dig, hälsningar från oss alla i Zetas provkök