Risotto med trattkantareller, bakad pumpa, hasselnötter och tryffel

RÖSTA PÅ RECEPTET (17)

(17)

Vad tycker du?

45min 5 ingredienser

Hösten är här och med det vill vi tända ljus och bjuda på långa varma middagar med vänner. Den här krämiga risotton med rostad söt pumpa, stekta kantareller och knapriga hasselnötter kommer ge en massa värme och hurrarop kring bordet.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4 - 4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Rostad pumpa
1 dl
hasselnötter
400 g
butternutpumpa
salt
nymald svartpeppar
Risotto
1 1/2 L
kycklingbuljong
1 kvist
rosmarin
2
finhackade bananschalottenlökar
1+1
finhackade vitlöksklyftor
1 frp
Carnaroliris Casa Di Luca eller
Arborioris Casa Di Luca
400 g
trattkantareller
citronzest
2 msk
citronjuice
2 dl
salt
nymald svartpeppar
1
planta Salvia

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (17)

(17)

Vad tyckte du om receptet?

2 kommentarer

Sofie Karlström

Lättlagat och väldigt god! Tog drygt en timme att göra. Minus att salvia inte stod i ingredienslistan, missade därför att köpa det. Jag körde sötpotatis istället för pumpa. Rekommenderas!

Anna Mellberg

Hej Sofie! Tack för att du tog dig tid att skriva till oss, vi har uppdaterat receptet nu! Vi är så glada att du, trots salviamissen, blev nöjd med resultatet. Hälsningar Anna på Zeta