Ugnsbakad aubergine med tomatsås och parmesan

RÖSTA PÅ RECEPTET (267)

(267)

Vad tycker du?

10 ingredienser
Goda erbjudanden
Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Goda erbjudanden

Ett enkelt och gott sätt att tillaga aubergine. Passar fint att servera på egen hand med en god sallad till, eller gör som i Italien och bjud den ihop med en bit kött eller fisk.

Receptet är framtaget i samarbete med Isabella Morrone.

Goda erbjudanden
Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Goda erbjudanden

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2 st
aubergines
1 st
vitlöksklyfta
800 g
konserverade körsbärstomater
1/2 dl
1 kruka
färsk basilika
flingsalt
svartpeppar, nymalen
salt

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (267)

(267)

Vad tyckte du om receptet?

27 kommentarer

,🤗

Om jag använder färska tomater, hur många

Anna Mellberg

Hej Eva! Använd 800 g färska tomater- späd med lite vatten och några matskedar tomatpuré om de färska tomaterna inte innehåller tillräckligt med vätska för din smak. De konserverade är alltid blandade med tomatjuice, vilket ger mer vätska. Lycka till önskar vännerna på Zeta

Marion Sobeck

Ska man skala auberginerna innan man skär dem i skivorna?

Anna Mellberg

Hej! Nej, det behövs inte! Lycka till i köket önskar vännerna på Zeta

Angelika

Lägg ”trötta” grönsaker i kallt vatten så piggnar de till!
Tex slaknade morötter, sallat, rödbetor mfl

Kerstin

Enkelt och snabbt att laga. Supergott!

Anna Mellberg

Hej Kerstin! Så kul att höra, hälsar vännerna på Zeta

Agneta

Två auberginer. Ska de varvas? Ser ut på bilden som det bara är ett lager.

Anna Mellberg

Hej Agneta! Vi brukar lägga upp de ugnsbakade aubergineskivorna på ett fat och hälla över tomatsås vid servering- så bara ett lager. Men det går säkert bra att varva också. Smaklig måltid önskar vännerna på Zeta

Izzy

Fantastiskt gott samt väldigt enkelt att tillaga ☺️

V.K.

”Två frp körbärstomater”. Det finns flera olika storlekar på körsbärstomat-förpackningar. Skriv gärna vikt i gram, tack!

Anna Mellberg

Hej! Nu har vi förtydligat detta, bra att du hörde av dig. Det går även bra att använda ”färska” tomater till detta recept. Vi har lagat det med båda sorter. Det blir lite olika stil på såserna, men vi vågar påstå att det blir lika gott. Ett perfekt sätt att ta hand om tomater som blivit lite skrynkliga i skinnet och inte så fasta i fruktköttet! Lycka till i köket hälsar vännerna i Zetas provkök.

Robert

Supergott och enkelt, perfekt att göra om grönsakerna börjar bli lite gamla.

Anne Hallberg

För tydlighetens skull bör ni skriva “Skär auberginerna i skivor på längden”. Det är ju inte skivorna som ska delas. Annars ett bra recept. Lägg gärna till hur tjocka skivorna ska vara.

Anna Mellberg

Hej Anne! Tack för att du uppmärksammade oss på detta, vi har nu förtydligat receptet. Hoppas att du fick njuta av en fin och god måltid. Hälsningar Anna på Zeta

Camilla

En stor favorit. Jag har lite honung i tomatsåsen. Efter jag lagt på tomatsåsen lägger jag lite mozzarella samt parmesan ovanpå och gratinerar några minuter till.

Jaana Fahlström

Så gott. Godaste o mest lättlagaste aubergine jag ätit.

Danne

Vad är körsbärs?

Anna Mellberg

Hej Danne! Tack för ditt mejl det ska stå körsbärstomater- vi har ändrat nu. Glad sommar önskar Anna på Zeta

Monica

Enkelt och mycket gott.
Då jag inte hade parmesan fick det blir västerbottenost.
Jag hade lite tzatziki som jag serverade till och ett grovt bröd så blev det en mer matig middag.

Sophie Berlin

Hej Monica,
Låter supergott med tzatziki till, en bra rätt att laga i sommar!
Vänliga hälsningar, Sophie på Zeta

Jan

Riktig välsmakande middagsgäster. Tomatsåsen var riktigt fyllig och god

Klassisk italiensk höstmiddag

Höstgryta
Höstgryta
Italiensk kalvgryta Spezzatino
Italiensk kalvgryta Spezzatino
Klassisk pasta
Klassisk pasta
Bolognese med pasta tagliatelle
Bolognese med pasta tagliatelle
Risotto
Risotto
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Klassiskt italienskt långkok
Klassiskt italienskt långkok
Ossobuco
Ossobuco