Ugnsbakad aubergine med tomatsås och parmesan
Vad tycker du?
Ett enkelt och gott sätt att tillaga aubergine. Passar fint att servera på egen hand med en god sallad till, eller gör som i Italien och bjud den ihop med en bit kött eller fisk.
Receptet är framtaget i samarbete med Isabella Morrone.
Vad tyckte du om receptet?
RÖSTA PÅ RECEPTET (267)
(267)Vad tyckte du om receptet?
27 kommentarer
,🤗
Om jag använder färska tomater, hur många
Anna Mellberg
Hej Eva! Använd 800 g färska tomater- späd med lite vatten och några matskedar tomatpuré om de färska tomaterna inte innehåller tillräckligt med vätska för din smak. De konserverade är alltid blandade med tomatjuice, vilket ger mer vätska. Lycka till önskar vännerna på Zeta
Marion Sobeck
Ska man skala auberginerna innan man skär dem i skivorna?
Anna Mellberg
Hej! Nej, det behövs inte! Lycka till i köket önskar vännerna på Zeta
Angelika
Lägg ”trötta” grönsaker i kallt vatten så piggnar de till!
Tex slaknade morötter, sallat, rödbetor mfl
Kerstin
Enkelt och snabbt att laga. Supergott!
Anna Mellberg
Hej Kerstin! Så kul att höra, hälsar vännerna på Zeta
Agneta
Två auberginer. Ska de varvas? Ser ut på bilden som det bara är ett lager.
Anna Mellberg
Hej Agneta! Vi brukar lägga upp de ugnsbakade aubergineskivorna på ett fat och hälla över tomatsås vid servering- så bara ett lager. Men det går säkert bra att varva också. Smaklig måltid önskar vännerna på Zeta
Izzy
Fantastiskt gott samt väldigt enkelt att tillaga ☺️
V.K.
”Två frp körbärstomater”. Det finns flera olika storlekar på körsbärstomat-förpackningar. Skriv gärna vikt i gram, tack!
Anna Mellberg
Hej! Nu har vi förtydligat detta, bra att du hörde av dig. Det går även bra att använda ”färska” tomater till detta recept. Vi har lagat det med båda sorter. Det blir lite olika stil på såserna, men vi vågar påstå att det blir lika gott. Ett perfekt sätt att ta hand om tomater som blivit lite skrynkliga i skinnet och inte så fasta i fruktköttet! Lycka till i köket hälsar vännerna i Zetas provkök.
Robert
Supergott och enkelt, perfekt att göra om grönsakerna börjar bli lite gamla.
Ingrid Gustafsson
Supergott! 😋
Lena
Jättegott, hade laxfjäril till😋
Anne Hallberg
För tydlighetens skull bör ni skriva “Skär auberginerna i skivor på längden”. Det är ju inte skivorna som ska delas. Annars ett bra recept. Lägg gärna till hur tjocka skivorna ska vara.
Anna Mellberg
Hej Anne! Tack för att du uppmärksammade oss på detta, vi har nu förtydligat receptet. Hoppas att du fick njuta av en fin och god måltid. Hälsningar Anna på Zeta
Camilla
En stor favorit. Jag har lite honung i tomatsåsen. Efter jag lagt på tomatsåsen lägger jag lite mozzarella samt parmesan ovanpå och gratinerar några minuter till.
Jaana Fahlström
Så gott. Godaste o mest lättlagaste aubergine jag ätit.
Danne
Vad är körsbärs?
Anna Mellberg
Hej Danne! Tack för ditt mejl det ska stå körsbärstomater- vi har ändrat nu. Glad sommar önskar Anna på Zeta
Elin
Mycket gott! Godaste aubergine jag ätit 🙂
Charlotta
Mycket gott och lättlagat.
Erik
Kanongott och jättenkelt👍
Monica
Enkelt och mycket gott.
Då jag inte hade parmesan fick det blir västerbottenost.
Jag hade lite tzatziki som jag serverade till och ett grovt bröd så blev det en mer matig middag.
Sophie Berlin
Hej Monica,
Låter supergott med tzatziki till, en bra rätt att laga i sommar!
Vänliga hälsningar, Sophie på Zeta
Jan
Riktig välsmakande middagsgäster. Tomatsåsen var riktigt fyllig och god