Ugnsbakad aubergine med tomatsås och parmesan

RÖSTA PÅ RECEPTET (235)

(235)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

10 ingredienser

Ett enkelt och gott sätt att tillaga aubergine. Passar fint att servera på egen hand med en god sallad till, eller gör som i Italien och bjud den ihop med en bit kött eller fisk.

Receptet är framtaget i samarbete med Isabella Morrone.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2 st
aubergines
1 st
vitlöksklyfta
800 g
konserverade körsbärstomater
1/2 dl
1 kruka
färsk basilika
flingsalt
svartpeppar, nymalen
salt

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (235)

(235)

Vad tycker du?

20 kommentarer

Lämna ett svar till Sophie Berlin Avbryt svar

Agneta

Två auberginer. Ska de varvas? Ser ut på bilden som det bara är ett lager.

Anna Mellberg

Hej Agneta! Vi brukar lägga upp de ugnsbakade aubergineskivorna på ett fat och hälla över tomatsås vid servering- så bara ett lager. Men det går säkert bra att varva också. Smaklig måltid önskar vännerna på Zeta

V.K.

”Två frp körbärstomater”. Det finns flera olika storlekar på körsbärstomat-förpackningar. Skriv gärna vikt i gram, tack!

Anna Mellberg

Hej! Nu har vi förtydligat detta, bra att du hörde av dig. Det går även bra att använda ”färska” tomater till detta recept. Vi har lagat det med båda sorter. Det blir lite olika stil på såserna, men vi vågar påstå att det blir lika gott. Ett perfekt sätt att ta hand om tomater som blivit lite skrynkliga i skinnet och inte så fasta i fruktköttet! Lycka till i köket hälsar vännerna i Zetas provkök.

Anne Hallberg

För tydlighetens skull bör ni skriva “Skär auberginerna i skivor på längden”. Det är ju inte skivorna som ska delas. Annars ett bra recept. Lägg gärna till hur tjocka skivorna ska vara.

Anna Mellberg

Hej Anne! Tack för att du uppmärksammade oss på detta, vi har nu förtydligat receptet. Hoppas att du fick njuta av en fin och god måltid. Hälsningar Anna på Zeta

Camilla

En stor favorit. Jag har lite honung i tomatsåsen. Efter jag lagt på tomatsåsen lägger jag lite mozzarella samt parmesan ovanpå och gratinerar några minuter till.

Monica

Enkelt och mycket gott.
Då jag inte hade parmesan fick det blir västerbottenost.
Jag hade lite tzatziki som jag serverade till och ett grovt bröd så blev det en mer matig middag.

Sophie Berlin

Hej Monica,
Låter supergott med tzatziki till, en bra rätt att laga i sommar!
Vänliga hälsningar, Sophie på Zeta

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco