Ugnsbakad aubergine med tomatsås och parmesan

RÖSTA PÅ RECEPTET (225)

(225)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

10 ingredienser

Ett enkelt och gott sätt att tillaga aubergine. Passar fint att servera på egen hand med en god sallad till, eller gör som i Italien och bjud den ihop med en bit kött eller fisk.

Receptet är framtaget i samarbete med Isabella Morrone.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2 st
aubergines
1 st
vitlöksklyfta
800 g
konserverade körsbärstomater
1/2 dl
1 kruka
färsk basilika
flingsalt
svartpeppar, nymalen
salt

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (225)

(225)

Vad tycker du?

17 kommentarer

Lämna ett svar till Monica Avbryt svar

V.K.

”Två frp körbärstomater”. Det finns flera olika storlekar på körsbärstomat-förpackningar. Skriv gärna vikt i gram, tack!

Anna Mellberg

Hej! Nu har vi förtydligat detta, bra att du hörde av dig. Det går även bra att använda ”färska” tomater till detta recept. Vi har lagat det med båda sorter. Det blir lite olika stil på såserna, men vi vågar påstå att det blir lika gott. Ett perfekt sätt att ta hand om tomater som blivit lite skrynkliga i skinnet och inte så fasta i fruktköttet! Lycka till i köket hälsar vännerna i Zetas provkök.

Anne Hallberg

För tydlighetens skull bör ni skriva “Skär auberginerna i skivor på längden”. Det är ju inte skivorna som ska delas. Annars ett bra recept. Lägg gärna till hur tjocka skivorna ska vara.

Anna Mellberg

Hej Anne! Tack för att du uppmärksammade oss på detta, vi har nu förtydligat receptet. Hoppas att du fick njuta av en fin och god måltid. Hälsningar Anna på Zeta

Camilla

En stor favorit. Jag har lite honung i tomatsåsen. Efter jag lagt på tomatsåsen lägger jag lite mozzarella samt parmesan ovanpå och gratinerar några minuter till.

Monica

Enkelt och mycket gott.
Då jag inte hade parmesan fick det blir västerbottenost.
Jag hade lite tzatziki som jag serverade till och ett grovt bröd så blev det en mer matig middag.

Sophie Berlin

Hej Monica,
Låter supergott med tzatziki till, en bra rätt att laga i sommar!
Vänliga hälsningar, Sophie på Zeta

Antipasti - Småplock på italienska

Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta är ett friterat bröd som är vanligt i norra Italien där...
Torta fritta är ett friterat bröd som...
Antipastispett
Antipastispett
Antipasti med en blandning av italienska smaker. Går enkelt att förbereda på assiett...
Antipasti med en blandning av italienska smaker....
Bruschetta alla caprese
Bruschetta alla caprese
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat - en vitlöksdoftande enkel sensation!
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat...
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på 10 min. Ett perfekt drinktilltugg eller...
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på...
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller...
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt...