Ladda ner bild Spara Medelhavssallad Tack! RÖSTA PÅ RECEPTET (50) (50) RÖSTA PÅ RECEPTET (50) (50) Stäng Vad tycker du? Tack för din röst! Rösta Kommentera 30min Zeta 50 år Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka. Prenumerera på vårt nyhetsbrev En snabblagad bönsallad från medelhavsköket med picklad rödlök som kan förberedas dagen innan. Zeta 50 år Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka. Prenumerera på vårt nyhetsbrev Ingredienser Gör så här Ingredienser Gör så här Ingredienser portioner 4 När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras. Medelhavssallad 1 frp frp cocktailtomater 1 stor påse späda salladsskott 1 påse svarta bönor - färdiga att äta 1 påse kidneybönor - färdiga att äta 1/2 burk Kronärtskockor marinerade 1/2 burk Cerignolaoliver urkärnade 1/2 frp Parmigiano Reggiano 14 mån, riven 1 knippe grönkål/svartkål 2-3 msk Pesto alla Genovese 1 kruka färsk basilika Picklad rödlök 1 rödlök 1 dl vatten 1 dl Balsamvinäger rosé Gör så här Skär rödlöken i tunna skivor och lägg i en separat skål. Slå över rosébalsamvinäger och vatten. Låt stå kallt tills salladen ska serveras. Den blir bättre ju längre den får stå, gärna över natten. Klyfta tomaterna och blanda dem med salladsskotten, bönorna, kronärtskockorna, oliverna och riven Parmigiano Reggiano. Skär bort den grova stjälken på grönkålen och riv bladen i medelstora munsbitar. Vänd grönkålen i lite pesto. Blanda med övriga ingredienser. Strö över nyplockade basilikablad. Låt rödlöken rinna av i en sil, toppa salladen med nystan av picklad rödlök strax innan servering. Dela Skriv ut Spara 0 kommentarer RÖSTA PÅ RECEPTET (50) (50) Tack! Kommentera här! Avbryt svarNamn * E-postadress* Kommentar Δ
0 kommentarer
RÖSTA PÅ RECEPTET (50)
(50)